דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (כ- 50 עוגיות (תלוי בגודל שקורצים))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות מייפל ללא גלוטן
עוגיות מייפל מושלמות לצליאקים, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 שמים במעבד מזון את הקמחים (במקום קמח התירס הדק ניתן להשתמש בקמח אפונה צהובה או בשקדים טחונים), המלח והסוכר.
  • 2 מערבבים בעדינות ומוסיפים את החמאה, החלבון, סירופ המייפל ורבע כוס מים (או משקה אורז/סויה וניל - לפי הצורך).
  • 3 מעבדים לבצק אחיד ורך מאוד. במידה ולא מתגבש בצק מוסיפים נוזל.
  • 4 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומקררים לשעה.
  • 5 מוציאים כל פעם שקית אחת ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ- 3-4 מ"מ.
  • 6 קורצים עוגיות ומניחים עם רווחים קטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 7 מברישים בחלמון הטרוף עם מעט מים, זורים מעט סוכר ואופים בחום בינוני של 175 מעלות עד הזהבה למשך כ- 20 דקות.
  • 8 מקררים ושומרים בכלי אטום.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לטעם מייפל משמעותי יותר ניתן להוסיף עוד סירופ. את הבצק ניתן להקפיא בגליל, לפרוס ולאפות בעת הצורך, או כמו במתכון לקרר, לרדד ולקרוץ לעוגיות. אפשר לגוון ולהוסיף שוקולד מגורר או אגוזים קצוצים.

לנמנעים משימוש בביצים אפשר להחסיר את הביצה ולהבריש בסירופ מייפל. זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הבצק במקרר. ההשראה למתכון מספר העוגיות של מרתה סטיוארט.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 16.9% 2.5% 79%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב