דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 342 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה
ארוחת צהריים של עוף עם תפוחי אדמה
  • 1 לפרוס את העוף בבטן לחצי (איפה שהשניצלים) ולפתוח לשני צדדים לצורת פרפר.
  • 2 להכין משרה משמן הזית, רוטב הטריאקי, רוטב הסויה, הפפריקה הגרוסה והמים, ולערבב. להניח את העוף במשרה במקרר כשעה לספיגת הטעמים. מי שרוצה יכול להכין את העוף במשרה מהלילה.
  • 3 לפרוס את תפוחי האדמה לרבעים כמו צ`יפס (כמו בתמונה) ולשמן בכף שמן זית פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
  • 4 לסדר את תפוחי האדמה בתבנית, להניח מעל את העוף הפתוח עם הרוטב וללטף בעזרת הידיים לספיגת הטעמים. לפזר על גבי תפוחי האדמה גם את הפפריקה הגרוסה.
  • 5 לעטוף בנייר כסף את העוף עם תפוחי האדמה ולאפות בתנור במשך חצי שעה על 200 מעלות (אפייה רגילה). להוריד את המעלות ל- 180 ולהמשיך לאפות עוד כשעה וחצי (עדיין מכוסה בנייר כסף). ברבע שעה האחרונה להסיר את נייר הכסף ולאפות באופציית גריל/טורבו (אלה הן אופציות שנמצאות בתנורים מסוימים וכדאי להשתמש בהם - נותנות קריספיות לעוף.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית גדולה או תבנית תנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 27.7% 37.5% 32.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב