דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סלט פנצנלה איטלקי
פנצנלה בנוסח ביתי, צילום: אורן נדלר
  • 1 חותכים את הלחם לקוביות בגודל של כסנטימטר אחד, ומייבשים בחום נמוך של 100-120 מעלות בתנור כ- 20 דקות עד שיבש מאוד.
  • 2 קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים.
  • 3 חוצים את בצל השאלוט ופורסים דק. ממוללים קצת את הפרוסות שהטבעות תיפרדנה.
  • 4 חוצים את שן השום ופורסים דק מאוד.
  • 5 שוטפים את הצלפים וקוצצים דק.
  • 6 קוצצים את האנשובי ופלפל הצ`ילי דק.
  • 7 מוסיפים הכל לעגבניות.
  • 8 מוסיפים את שמן הזית וחומץ בן היין, מתבלים בפלפל שחור טחון ומערבבים.
  • 9 חוצים את כדורי המוצרלה (או קוצצים את הכדור הגדול לקוביות קטנות) ומוסיפים לקערה.
  • 10 קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה.
  • 11 טועמים ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, צ`ילי, חומץ).
  • 12 לפני ההגשה מערבבים את הלחם היבש פנימה, נדרשים 2-3 ערבובים עם המתנה של דקה כדי שכל הלחם יספוג את הנוזלים מהסלט באופן אחיד ומגישים מיד.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשהות את הסלט במקרר עד 2-3 שעות (השהיית הסלט היא ללא הלחם אותו מוסיפים לפני ההגשה).

שיטת ההכנה כוללת אפייה. ניתן להכין את הסלט גם חתוך גס מי שאוהב (רלוונטי רק לעגבניות, ללחם ולמוצרלה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 38.9% 22% 34.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב