דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט פנצנלה איטלקי
סלט פנצנלה איטלקי
סלט פנצנלה איטלקי
פנצנלה בנוסח ביתי, צילום: אורן נדלר

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הלחם לקוביות בגודל של כסנטימטר אחד, ומייבשים בחום נמוך של 100-120 מעלות בתנור כ- 20 דקות עד שיבש מאוד.
  • 2 קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים.
  • 3 חוצים את בצל השאלוט ופורסים דק. ממוללים קצת את הפרוסות שהטבעות תיפרדנה.
  • 4 חוצים את שן השום ופורסים דק מאוד.
  • 5 שוטפים את הצלפים וקוצצים דק.
  • 6 קוצצים את האנשובי ופלפל הצ`ילי דק.
  • 7 מוסיפים הכל לעגבניות.
  • 8 מוסיפים את שמן הזית וחומץ בן היין, מתבלים בפלפל שחור טחון ומערבבים.
  • 9 חוצים את כדורי המוצרלה (או קוצצים את הכדור הגדול לקוביות קטנות) ומוסיפים לקערה.
  • 10 קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה.
  • 11 טועמים ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, צ`ילי, חומץ).
  • 12 לפני ההגשה מערבבים את הלחם היבש פנימה, נדרשים 2-3 ערבובים עם המתנה של דקה כדי שכל הלחם יספוג את הנוזלים מהסלט באופן אחיד ומגישים מיד.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשהות את הסלט במקרר עד 2-3 שעות (השהיית הסלט היא ללא הלחם אותו מוסיפים לפני ההגשה).

שיטת ההכנה כוללת אפייה. ניתן להכין את הסלט גם חתוך גס מי שאוהב (רלוונטי רק לעגבניות, ללחם ולמוצרלה).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורן נדלר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)349115
חלבונים (גרם)13.72 4.51
פחמימות (גרם)217
מתוכן סוכרים (גרם)5.05 1.66
שומנים (גרם)24.29 7.99
מתוכם שומן רווי (גרם)8.69 2.86
כולסטרול (מ"ג)29 9.54
נתרן (מ"ג)815.32268.2
סיבים תזונתיים (גרם)3.1 1.02
מים (גרם)179.358.98
ליקופן (מ"ג)4.431.46
ויטמין A (מק"ג)86.0328.3
ויטמין B (מ"ג)1.80.59
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.6610.41
ויטמין C (מ"ג)36.9112.14
ויטמין E (מ"ג)1.010.33
ויטמין K (מק"ג)8,3112,734
סידן (מ"ג)194.4763.97
ברזל (מ"ג)0.790.26
מגנזיום (מ"ג)24.658.11
זרחן (מ"ג)54.2717.85
אבץ (מ"ג)0.390.13
אשלגן (מ"ג)477.32157.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 38.9% 22% 34.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.