דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט טעים וקל להכנה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 622 גרם למנה\יחידה (כ- 2 מנות עיקריות או כ- 4 מנות כתוספת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את הירקות מחרקים, לכלוכים וחול (אני משרה את העלים בקערה עם מים ומלח למשך 2-3 דקות ואז מסננת ושוטפת היטב, ומייבשת אותם מעט על מגבת.
  • 2 התיבול עצמו נמצא אך ורק על הצנוניות: לשים את הצנוניות בקערה נפרדת משאר הירקות. לאחר שחותכים את הצנוניות לתבל אותן בתיבול חזק של מלח, מיץ לימון ושמן (בעיקר הרבה מהלימון והמלח, כמובן שכל אחד יתבל לפי טעמו, אך בשילוב עם שאר הירקות זה מוסיף המון).
  • 3 לתת לצנוניות להישאר בתיבול שנפרד משאר הסלט, ובזמן הזה חותכים את שאר הסלט.
  • 4 כשהסלט מוכן לפזר מעליו את הצנוניות יחד עם כל הרוטב שנוצר.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר כמובן לאכול עם איזה רוטב נוסף שאוהבים, לצד בשר טוב או ארוחה חלבית - הכל הולך.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19031
חלבונים (גרם)6.87 1.11
פחמימות (גרם)224
מתוכן סוכרים (גרם)10.8 1.74
שומנים (גרם)10.18 1.64
מתוכם שומן רווי (גרם)0.79 0.13
נתרן (מ"ג)1,809291.08
סיבים תזונתיים (גרם)5.75 0.92
מים (גרם)517.8183.32
ליקופן (מ"ג)3.860.62
ויטמין A (מק"ג)74.6312.01
ויטמין B (מ"ג)6.461.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.390.06
ויטמין B3 (מ"ג)3.620.58
ויטמין B5 (מ"ג)1.830.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)73.6511.85
ויטמין B12 (מק"ג)0.030
ויטמין C (מ"ג)63.0310.14
ויטמין D (מק"ג)0.280.05
ויטמין E (מ"ג)0.90.14
ויטמין K (מק"ג)50.988.2
סידן (מ"ג)79.4412.78
ברזל (מ"ג)1.710.27
מגנזיום (מ"ג)62.2510.02
זרחן (מ"ג)164.8426.52
אבץ (מ"ג)1.320.21
אשלגן (מ"ג)1,127181.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 22.5% 15.2% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.