מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 51 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
עוגה לצליאקים עם שוקולד וקוקוס, צילום: דניאל טרכטמן
- 1 מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
- 2 מוסיפים את השמן, סוכר הוניל, הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו, ומבליעים.
- 3 מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת עיסה משחתית.
- 4 בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם המלח. כאשר מתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל.
- 5 מוסיפים לתערובת החלמונים החומה 4 כפות גדושות מקצף החלבונים ומבליעים לבלילה אחידה.
- 6 מוסיפים את הקוקוס בהדרגה תוך כדי קיפול אל קצף החלבונים.
- 7 יוצקים חצי מהעיסה החומה לתבנית 26 ס"מ מרובעת או עגולה המרופדת בנייר אפייה, ומשטחים לשכבה אחידה.
- 8 מעבירים את קצף החלבונים עם הקוקוס לתבנית ומשטחים בעדינות מעל שכבת השוקולד לשכבה אחידה.
- 9 יוצקים בהדרגה ובעדינות את יתרת עיסת השוקולד ומשטחים בלי לערבב משכבת הקצף.
- 10 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- 11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לעוגה ציפוי שוקולד או קצפת. היא טעימה ביותר כמו שהיא. לאלו מכם שאינם אוהבים קוקוס, ניתן להחליף את הקוקוס באגוזים קצוצים ולשלב (או לא) בשערות חלבה. ניתן להשתמש בתחליף סוכר במידת הצורך או הרצון.
ציוד נדרש: תבנית 26 ס"מ מרובעת או עגולה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.8% |
31.7% |
11.4% |
51.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב