דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

47 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (46-48 מעמולים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מעמול סולת
מעמולי סולת ותמרים
  • 1 ממיסים במיקרו 100 גרם מהחמאה בפולסים כ- 40 שניות בעוצמה בינונית למרקם ומראה חלבי ולא שקוף (אם נשארו גושים קטנים של חמאה שלא נמסו זה בסדר). בקערה יוצקים את החמאה הפושרת על הסולת ומערבבים בין כפות הידיים. מכסים ומשהים כשעתיים לפחות בטמפרטורת החדר (נועד לרכך מעט את הסולת).
  • 2 מכינים את המלית: מעבירים את כל חומרי המלית יחד למעבד מזון וטוחנים את התמרים למרקם של מחית. יוצרים מהמחית כדורים קטנים (כך יהיה יותר נוח למלא את הבצק) ומשהים בצד.
  • 3 מנפים יחד קמח ואבקת אפייה, מוסיפים לתערובת הסולת והחמאה, ומערבבים. מוסיפים את החמאה הרכה ויוצרים תערובת פירורית. בסוף מוסיפים מי ורדים ומים, ולשים רק עד איחוד חומרים.
  • 4??. משהים את הבצק מכוסה כ- 10 דקות. יוצרים כדורים מהבצק (כ- 46-48) ומכסים. מוציאים כדור כדור, יוצרים גומה ומרחיבים את הגומה בתנועות סיבוביות (כמו שמכינים קובה). מניחים בגומה כדור של מחית תמרים וסוגרים. יוצרים שוב גומה קטנה באמצע וצובטים מסביב בעזרת צבתית למעמולים.
  • 5 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ונועצים במרכז כל מעמול פיסטוק חלבי. אופים בחום של 170 מעלות כ- 12 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים ובוזקים אבקת סוכר.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי הורדים. זמן ההכנה כולל את זמן הכנת הסולת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 20% 7.6% 69%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב