דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 585 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • העופות השלמים
  • עוף שלם טרי - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (3.5 ק"ג)
    עופות בינוניים
  • תפוחי האדמה
  • תפוח אדמה - 500 גרם
    קטנים
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול תפוחי האדמה
  • מים - לפי הצורך
  • המרינדה
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • חרדל - 2 כפיות - סה"כ (14 גרם)
  • שום - 5 שיניים
    כתושות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
    עליים טריים קצוצים
  • שאר המצרכים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • רוזמרין - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    עליים טריים קצוצים
  • יין לבן יבש - כוס (240 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף לשבת
אין שבת בלי עוף
  • 1 שוטפים היטב את תפוחי האדמה בקליפתם, חותכים אותם לשניים ומבשלים אותם במים רותחים שהומלחו קלות במשך 6 דקות.
  • 2 שוטפים את העוף ומייבשים היטב. מורחים את העופות מבפנים ומבחוץ במרינדה (מערבבים ביחד את כל מצרכי המרינדה לפני). רצוי להשהות את העופות עם המרינדה במקרר למשך הלילה.
  • 3 מניחים את העופות על תבנית אפייה עם החזה כלפי מטה, חותכים את הבצל לשניים ומניחים אתו בתוך העוף. מפזרים מעל עלי רוזמרין ומוסיפים יין לבן. מוסיפים את תפוחי האדמה מסביב.
  • 4 מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות ומיד מורידים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות ואופים כשעה. לאחר חצי שעה הופכים את עוף.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 34.1% 51.1% 13.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב