מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 160 גרם למנה\יחידה (6-7 לחמניות)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לחמניות רכות וטעימות שאי אפשר להפסיק לאכול
- 1 מערבבים היטב את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והביצה, ומתחילים בלישה - אפשר לישה ביד ואפשר במיקסר.
- 2 מוסיפים את המים החמימים (את המים מוסיפים בהדרגה עד שהבצק מתגבש ונאסף כולו).
- 3 מוסיפים את המלח ולשים עד להטמעה ומפסיקים את הלישה (סה"כ לישה של 7-8 דקות).
- 4 שמים על כף היד מעט שמן ועוטפים את הבצק עם השמן. מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כשעה.
- 5 אחרי שעה קורצים מהבצק כדורים בגודל כף היד, משטחים את הכדור למלבן, מגלגלים לנקניק ויוצרים לחמניות (עובדים עם ידיים מקומחות).
- 6 מעבירים לתבנית, מכסים ומתפיחים חצי שעה נוספת (התפחה שנייה).
- 7 מורחים בביצה מהולה בכפית מים ומפזרים שומשום.
- 8 שמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים לפני תחילת האפייה, ואופים בחום של 200 מעלות למשך כ- 20-30 דקות. כשהלחמניות מזהיבות ויפות מוציאים ומצננים מעט על רשת.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: כוס מדידה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.6% |
16% |
13.3% |
70.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב