דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 228 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד לוטוס
עוגת שוקולד לוטוס טעימה לאירוח, צלם: "קוזו" איתי אבירן
  • ביסקוויט שוקולד רך 70%:
  • 1 להמיס את השוקולד והחמאה יחד בקערה. ברגע שהתערובת מתקררת מעט (כ- 3 דקות) לערבב לתוכה את החלמונים.
  • 2 במקביל, להקציף במיקסר את הסוכר והחלבון עד שמתקבל קצף יציב.
  • 3 לקפל את הקצף ב- 2 פעמים לתוך הקערה (לא לערבב יותר מדי בכדי לא להפיל את המסה).
  • 4 לבסוף לקפל את הקמח פנימה בעדינות, לשטח בעזרת פלטה על מגש עם משטח סיליקון לגובה 1 ס"מ ולהכניס לתנור לאפייה בחום של 175 מעלות למשך 10 דקות.
  • קרמו שוקולד 70%:
  • 1 להתפיח את הג`לטין עם המים הקרים (לערבב אותם 20 דקות לפני השימוש).
  • 2 להרתיח בסיר חלב ושמנת. בנפרד, לערבב את החלמון והסוכר יחד בקערה.
  • 3 לעשות השוואת טמפרטורה: לקחת מעט מהנוזל החם ולשפוך לקערה עם תערובת החלמון ולערבב, להחזיר את הנוזל בחזרה לסיר ולבחוש עוד כחצי דקה, להוריד מהאש ולשפוך על השוקולד המומס, להוסיף את הג`לטין פנימה ולטחון עם בלנדר מוט לתערובת חלקה.
  • 4 להעביר למקרר להתמצקות מלאה כשעה, ואחר כך להעביר לשק זילוף.
  • קרמבל שקדים:
  • 1 לערבל 2-3 דקות במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית ואין גושי חמאה.
  • 2 לשפוך על מגש עם נייר אפייה ולאפות בחום של 150 מעלות למשך 20 דקות.
  • גנאש שוקולד-קרמבל:
  • 1 להרתיח את השמנת ולשפוך על השוקולד המומס, להוסיף את השמן פנימה ולטחון עם בלנדר מוט לגנאש חלק.
  • 2 לקרר מעט כ- 3 דקות ולערבב פנימה את הקרמבל האפוי שהכנו קודם.
  • הרכבה:
  • לקרוץ מהביסקוויט שהכנו 3 עיגולים שווים בגודל הרינג (קוטר 20 ס"מ). ולהרכיב בסדר הבא:
  • 1 ביסקוויט שוקולד.
  • 2 קרמו שוקולד מריר.
  • 3 ביסקוויט שוקולד מריר.
  • 4 150 גרם ממרח לוטוס - שכבה של כ- 1 ס"מ (מחממים במיקרוגל חצי דקה ושופכים על הביסקוויט).
  • 5 ביסקוויט שוקולד מריר. בשלב זה להכניס להקפאה לשעתיים ורק לאחר מכן לצפות בגנאש קרמבל שבסעיף הבא.
  • 6 גנאש שוקולד קרמבל.
  • 7 לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה והקפאה. בתמונה זה רינג שהוא מותאם לפי מידות והוא לא ניתן להשגה, לכן המידות הומרו לעוגה ברינג בקוטר 20 ס"מ שיש לכל אחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 40.4% 7.7% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.7 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב