דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (15-20 רוגלך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רוגעלך ביתי
רוגעלך חם וטעים תוצרת בית
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק (חוץ מהחמאה למריחה על הבצק. לישה במיקסר עדיפה על מנת להטמיע את כל החמאה אותה מוסיפים אחרונה. זמן הלישה הוא כ- 7 דקות ואת המצרכים להוסיף האחד אחרי השני).
  • 2 להניח למנוחה בצד כחצי שעה ולכסות עם מגבת שהבצק לא יתייבש. הבצק לא מכפיל את הנפח שלו, אלא עולה ממש מעט.
  • 3 לפתוח את הבצק למלבן, למרוח בחמאה, לקפל בצורת מעטפה (מהקצה האחד לאמצע ומהקצה השני לאמצע, ואז האחד על השני), לרדד, לקפל שוב ולהכניס לקירור ללילה.
  • 4 לפתוח את הבצק שוב בבוקר, לרדד למלבן, לקפל שוב, להניח למנוחה של חצי שעה ולאחר מכן אפשר לעבוד עם הבצק.
  • 5 אני מרחתי על הכמות הזאת רק מאה גרם חמאה, כבדרך כלל משתמשים במאתיים גרם. אני הסתפקתי במאה וכשפותחים בפעם השנייה אין צורך למרוח חמאה. לא לשכוח לחלק את הבצק ולהשאיר בקירור עד שעובדים איתו. זאת אומרת, כשעובדים על כדור בצק הכדורים האחרים צריכים להיות במקרר. אגב, לא חובה לפתוח למלבן - אפשר גם לרדד לעיגול, למרוח מילוי, לכסות בעיגול בצק נוסף ולחתוך למשולשים.
  • 6 לפורר את עוגת השוקולד (ניתן להשתמש גם בנוטלה), לחמם את החלב ולהמיס בתוכו את הקקאו, הסוכר והנוטלה. לערבב עד שהשוקולד נמס ולשפוך על פירורי העוגה.
  • 7 לערבב את הכל היטב - המילוי צריך להיות מעט רטוב שיהיה אפשר למרוח אותו. את מה שנשאר מהמילוי ניתן להקפיא לפעם הבאה.
  • 8 לחזור לבצק - לעשות מלבן ורק על חצי ממנו למרוח את השוקולד. עם החצי שלא מרחנו לכסות את המלבן המרוח ולרדד כך שהמילוי נמצא בין הבצק. לרדד למלבן, לחתוך למשולשים ואז לגלגל.
  • 9 לאפות את הרוגעלך על 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד להזהבה.
  • 10 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 25.7% 11.4% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב