דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רוגעלך ביתי
רוגעלך ביתי
רוגעלך ביתי
רוגעלך חם וטעים תוצרת בית

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (15-20 רוגלך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק (חוץ מהחמאה למריחה על הבצק. לישה במיקסר עדיפה על מנת להטמיע את כל החמאה אותה מוסיפים אחרונה. זמן הלישה הוא כ- 7 דקות ואת המצרכים להוסיף האחד אחרי השני).
  • 2 להניח למנוחה בצד כחצי שעה ולכסות עם מגבת שהבצק לא יתייבש. הבצק לא מכפיל את הנפח שלו, אלא עולה ממש מעט.
  • 3 לפתוח את הבצק למלבן, למרוח בחמאה, לקפל בצורת מעטפה (מהקצה האחד לאמצע ומהקצה השני לאמצע, ואז האחד על השני), לרדד, לקפל שוב ולהכניס לקירור ללילה.
  • 4 לפתוח את הבצק שוב בבוקר, לרדד למלבן, לקפל שוב, להניח למנוחה של חצי שעה ולאחר מכן אפשר לעבוד עם הבצק.
  • 5 אני מרחתי על הכמות הזאת רק מאה גרם חמאה, כבדרך כלל משתמשים במאתיים גרם. אני הסתפקתי במאה וכשפותחים בפעם השנייה אין צורך למרוח חמאה. לא לשכוח לחלק את הבצק ולהשאיר בקירור עד שעובדים איתו. זאת אומרת, כשעובדים על כדור בצק הכדורים האחרים צריכים להיות במקרר. אגב, לא חובה לפתוח למלבן - אפשר גם לרדד לעיגול, למרוח מילוי, לכסות בעיגול בצק נוסף ולחתוך למשולשים.
  • 6 לפורר את עוגת השוקולד (ניתן להשתמש גם בנוטלה), לחמם את החלב ולהמיס בתוכו את הקקאו, הסוכר והנוטלה. לערבב עד שהשוקולד נמס ולשפוך על פירורי העוגה.
  • 7 לערבב את הכל היטב - המילוי צריך להיות מעט רטוב שיהיה אפשר למרוח אותו. את מה שנשאר מהמילוי ניתן להקפיא לפעם הבאה.
  • 8 לחזור לבצק - לעשות מלבן ורק על חצי ממנו למרוח את השוקולד. עם החצי שלא מרחנו לכסות את המלבן המרוח ולרדד כך שהמילוי נמצא בין הבצק. לרדד למלבן, לחתוך למשולשים ואז לגלגל.
  • 9 לאפות את הרוגעלך על 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות עד להזהבה.
  • 10 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)285314
חלבונים (גרם)6.26 6.89
פחמימות (גרם)3438
מתוכן סוכרים (גרם)4.22 4.65
שומנים (גרם)14.06 15.48
מתוכם שומן רווי (גרם)7.57 8.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)65.31 71.91
נתרן (מ"ג)108.42119.36
סיבים תזונתיים (גרם)0.26 0.28
מים (גרם)6.076.68
ויטמין A (מק"ג)12.0913.31
ויטמין B (מ"ג)0.20.22
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.84.18
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.07
ויטמין D (מק"ג)0.150.17
ויטמין E (מ"ג)0.080.09
ויטמין K (מק"ג)0.040.05
סידן (מ"ג)27.4930.26
ברזל (מ"ג)0.240.27
מגנזיום (מ"ג)4.865.35
זרחן (מ"ג)20.722.79
אבץ (מ"ג)0.150.17
אשלגן (מ"ג)23.1925.53
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 25.7% 11.4% 62.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה