דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד אוורירית
עוגת שוקולד אוורירית הכי טעימה בעולם
  • 1 ממיסים את השוקולד בשמנת כמה שניות במיקרוגל ומערבבים. משהים בינתיים בצד.
  • 2 מקציפים את החלבונים ומוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה. ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב. מוסיפים חלמונים בהדרגה וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • 3 מורידים את מהירות ההקצפה, מוסיפים שמן בזרם דק ואת השוקולד המומס בשמנת.
  • 4 מנפים יחד קקאו, שוקולית, קמח תופח ואבקת סודה לשתייה, ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול.
  • 5 יוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26. אופים בחום של 170 (לא טורבו) במשך כ- 35 דקות (תלוי בתנור).
  • 6 מערבבים אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים, מרטיבים את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
  • 7 הגנאש והקישוט: מעבירים לכלי נפרד 50 גרם מהשוקולד, 3 כפות מהשמנת המתוקה וחצי כף שמן (שומרים לקישוט). עם רוב השמנת והשוקולד שנותרו מכינים גנאש (ממיסים על הגז או במיקרוגל) ויוצקים על העוגה.
  • 8 מכניסים למקפיא להתייצבות ובינתיים ממיסים במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן ששמרנו. מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף חד פעמית. יוצרים בקצה פתח קטן בעזרת סכין ומזלפים על העוגה פסי אורך ורוחב.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לקשט בדובדבנים מסוכרים.

ציוד נדרש: תבנית משומנת בקוטר 26.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 39.4% 9.7% 50.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.67 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב