דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (6-7 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מוס טונה בסלסלת פילו מעוצבת
מתאבן מוס טונה מעורר תיאבון, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
  • 1 הכנת מוס הטונה: טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון/מקל בלנדר ומתקנים תיבול בהתאם לצורך. מכניסים לקירור של כשעה (ניתן לדלג על שלב הקירור).
  • 2 הכנת סלסלות הפילו: חותכים/גוזרים את דפי הפילו לריבועים בגודל 7X7 ס"מ. מרססים את תבנית השקעים, מסדרים בכל שקע ריבוע פילו ומעליו ריבוע נוסף בצורה לא סימטרית. לקבלת סלסלה רבת שכבות ויציבה יותר ניתן להוסיף שכבה שלישית של פילו.
  • 3 מרססים מעט שמן מעל הפילו המסודר בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לפילו דרושות דקות בודדות של אפייה ויש להיזהר מהשחמת יתר. לאחר שהפילו מזהיב, יש לקרר בטמפרטורת החדר ולהפריד בעדינות מהתבנית.
  • 4 ממלאים כל סלסלה בתלולית מוס טונה ומקשטים בעלה פטרוזיליה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית שקעים קטנים (מיני מאפינס 24 שקעים 1.5x27x35 ס``מ).

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית מוס הטונה במקרר. כיף לאכול ועוד יותר כיף להגיש בארוחה חגיגית - מעט עבודה ותוצאה מרשימה. בתיאבון! המתכון באדיבות "לגין" ובשיתוף אתי בטיטו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 19.9% 29.7% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב