דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוס טונה בסלסלת פילו מעוצבת
מוס טונה בסלסלת פילו מעוצבת
מתאבן מוס טונה מעורר תיאבון, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (6-7 יחידות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת מוס הטונה: טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון/מקל בלנדר ומתקנים תיבול בהתאם לצורך. מכניסים לקירור של כשעה (ניתן לדלג על שלב הקירור).
  • 2 הכנת סלסלות הפילו: חותכים/גוזרים את דפי הפילו לריבועים בגודל 7X7 ס"מ. מרססים את תבנית השקעים, מסדרים בכל שקע ריבוע פילו ומעליו ריבוע נוסף בצורה לא סימטרית. לקבלת סלסלה רבת שכבות ויציבה יותר ניתן להוסיף שכבה שלישית של פילו.
  • 3 מרססים מעט שמן מעל הפילו המסודר בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לפילו דרושות דקות בודדות של אפייה ויש להיזהר מהשחמת יתר. לאחר שהפילו מזהיב, יש לקרר בטמפרטורת החדר ולהפריד בעדינות מהתבנית.
  • 4 ממלאים כל סלסלה בתלולית מוס טונה ומקשטים בעלה פטרוזיליה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית שקעים קטנים (מיני מאפינס 24 שקעים 1.5x27x35 ס``מ).

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השהיית מוס הטונה במקרר. כיף לאכול ועוד יותר כיף להגיש בארוחה חגיגית - מעט עבודה ותוצאה מרשימה. בתיאבון! המתכון באדיבות "לגין" ובשיתוף אתי בטיטו.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)295218
חלבונים (גרם)17.24 12.76
פחמימות (גרם)2921
מתוכן סוכרים (גרם)0.96 0.71
שומנים (גרם)11.54 8.54
מתוכם שומן רווי (גרם)2.14 1.58
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.02
כולסטרול (מ"ג)26.31 19.47
נתרן (מ"ג)513.89380.26
סיבים תזונתיים (גרם)0.5 0.37
מים (גרם)21.6816.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)33.7224.95
ויטמין B (מ"ג)0.350.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.190.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.538.53
ויטמין C (מ"ג)23.9217.7
ויטמין E (מ"ג)0.270.2
ויטמין K (מק"ג)36.0526.67
סידן (מ"ג)5.574.12
ברזל (מ"ג)0.230.17
מגנזיום (מ"ג)3.632.69
זרחן (מ"ג)6.845.06
אבץ (מ"ג)0.070.05
אשלגן (מ"ג)54.2940.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 19.9% 29.7% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.