דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שקדים בחושה
עוגת שקדים בחושה גבוהה וטעימה
  • 1 להקציף את החמאה הרכה, השמן והסוכר (שני הסוגים) למשך כ- 8 דקות. להוסיף את הביצים בהדרגה ובהפרש של דקה בין ביצה לביצה. להמשיך להקציף את כל התערובת יחד לעוד כ- 4 דקות.
  • 2 להוסיף את השמנת החמוצה, הקמח התופח, השקדים ותמצית הוניל, ולערבב עוד דקה. להעביר את התערובת לתבנית של 20 או 22 ס"מ ולפזר מעל את השקדים הלבנים הפרוסים.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות. כל מה שנותר לכם זה רק להתענג על עוגת שקדים בחושה וטעימה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית של 20 או 22 ס"מ.

אפשר להחליף לפרווה עם מחמאה במקום חמאה ולכוס חד פעמית של נוזל כלשהו (מים/מיץ) במקום שמנת חמוצה - הטעם כמובן יהיה שונה מהמקור. כדאי לנסות את שתי הגרסאות כדי להחליט מה יותר כדאי. בהצלחה. לשם מדידה בכוסות: כוס חד פעמית מלאה של קמח תופח = 100 גרם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 40.7% 10.7% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.76 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב