דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שקדים בחושה
עוגת שקדים בחושה
עוגת שקדים בחושה גבוהה וטעימה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להקציף את החמאה, השמן והסוכר (שני הסוגים) למשך כ- 8 דקות. להוסיף את הביצים בהדרגה ובהפרש של דקה בין ביצה לביצה. להמשיך להקציף את כל התערובת יחד לעוד כ- 4 דקות.
  • 2 להוסיף את השמנת החמוצה, הקמח התופח, השקדים ותמצית הוניל, ולערבב עוד דקה. להעביר את התערובת לתבנית של 20 או 22 ס"מ ולפזר מעל את השקדים הלבנים הפרוסים.
  • 3 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 45 דקות. כל מה שנותר לכם זה רק להתענג על עוגת שקדים בחושה וטעימה.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית של 20 או 22 ס"מ.

אפשר להחליף לפרווה עם מחמאה במקום חמאה ולכוס חד פעמית של נוזל כלשהו (מים/מיץ) במקום שמנת חמוצה - הטעם כמובן יהיה שונה מהמקור. כדאי לנסות את שתי הגרסאות כדי להחליט מה יותר כדאי. בהצלחה. לשם מדידה בכוסות: כוס חד פעמית מלאה של קמח תופח = 100 גרם.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)272415
חלבונים (גרם)4.98 7.58
פחמימות (גרם)2132
מתוכן סוכרים (גרם)10.11 15.39
שומנים (גרם)18.88 28.73
מתוכם שומן רווי (גרם)4.54 6.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)54.74 83.32
נתרן (מ"ג)98.78150.35
סיבים תזונתיים (גרם)1.23 1.87
מים (גרם)8.212.49
ויטמין A (מק"ג)16.3224.84
ויטמין B (מ"ג)0.520.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.180.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.3411.18
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.14
ויטמין D (מק"ג)0.210.32
ויטמין E (מ"ג)1.422.16
ויטמין K (מק"ג)0.030.05
סידן (מ"ג)32.1448.92
ברזל (מ"ג)0.40.61
מגנזיום (מ"ג)15.122.99
זרחן (מ"ג)44.6167.9
אבץ (מ"ג)0.290.44
אשלגן (מ"ג)56.4585.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.81.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.761.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.922.92
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.882.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 40.7% 10.7% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
10 המאפים הכי טעימים לארוחת בוקר

10 המאפים הכי טעימים לארוחת בוקר

אי אפשר בלעדיה: 15 מתכונים מושלמים עם עגבנייה

אי אפשר בלעדיה: 15 מתכונים מושלמים עם עגבנייה

שווארמה דג

שווארמה דג

קנלוני

קנלוני

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

רולדת לבבות ליום האהבה

רולדת לבבות ליום האהבה

קרפ קקאו

קרפ קקאו

תמרים: יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

תמרים: יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה