דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פחזניות
עוגת פחזניות ביתית מושלמת
  • הכנת הבצק:
  • 1 לחמם את התנור ל- 180 מעלות ולרפד 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  • 2 להכין 2 עיגולי בצק בקוטר 26 ולסדר בתבניות.
  • 3 להניח על הבצק נייר אפייה ומעל תבנית אפייה נוספת, שתשמש כמשקולת על מנת שהבצק לא יתפח במהלך האפייה.
  • 4 לאפות בתנור כ- 20 דקות.
  • 5 להסיר את התבנית הנוספת ונייר האפייה, ולאפות עוד 10 דקות עד להזהבה קלה.
  • 6 להעלות את טמפרטורת התנור ל- 220 מעלות, להוציא את עיגולי הבצק מהתנור, לבזוק אבקת סוכר ולהחזיר לתנור לעוד 2-3 דקות, עד שנוצרת שכבת קרמל על פני הבצק. להוציא מהתנור ולצנן.
  • הכנת הפחזניות:
  • 1 להכניס את החלב, החמאה, המלח, והסוכר לסיר ולהביא לרתיחה.
  • 2 להוסיף את כל כמות הקמח בבת אחת ולערבב היטב עם כף עץ.
  • 3 לבשל כ- 4-5 דקות על אש קטנה על מנת שלא יהיו נוזלים עד שהבצק נפרד מהדפנות.
  • 3 להעביר את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. להפעיל את המיקסר על מהירות בינונית.
  • 4 כאשר הבצק התקרר מעט וקערת המיקסר כבר אינה רותחת, להוסיף את הביצים אחת אחרי השניה בהדרגתיות.
  • 5 להכין תבנית עם נייר אפייה.
  • 6 להעביר לשקית זילוף ומזלפים פחזניות קטנות. חשוב להשאיר רווח בין הפחזניות.
  • 7 לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות. לאפות בתנור עם טורבו וכשרואים שהפחזניות מזהיבות להנמיך ל- 150 למשך 2-3 דקות.
  • 8 להוציא מהתנור ולצנן על רשת כרבע שעה.
  • הכנת המלית:
  • 1 להקציף את כל החומרים (ללא הדובדבנים/פירות היער) לקרם חלק ויציב.
  • 2 להעביר את הקרם לשקית זילוף עם צנתר.
  • 3 יש לשים לב שהקרם משמש למילוי הפחזניות, לשכבה הראשונה וגם לקישוט מעל העוגה. את פירות היער צריך לבשל מעט עם 3-4 כפות סוכר - אותם משאירים להרכבת העוגה.
  • 4 למלא בינתיים את הפחזניות בקרם.
  • הכנת הקרמל:
  • להרתיח את המים והסוכר עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בהיר.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 להניח עיגול בצק עלים אפוי בתחתית ולפזר את פירות היער.
  • 2 לזלף מהמלית בשני מעגלים.
  • 3 להניח שכבה נוספת של בצק עלים, מעל לטבול את החלק התחתון של הפחזניות בקרמל, להדביק על העוגה ולזלף את יתרת הקרם.
  • 4 לקשט באבקת סוכר ולשמור במקרר.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 32.8% 7.2% 58.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.52 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב