דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת אמנדינה
עוגה רומנית מסורתית מושלמת
  • הכנת תערובת העוגה:
  • 1 להקציף חלבונים + סוכר לקצף יציב.
  • 2 בקערה נוספת לערבב חלמונים, שמן, מים ומלח.
  • 3 לערבב קמח וקקאו. את תערובת החלמונים להוסיף לקצף החלבונים בתנועות עטיפה, להוסיף את תערובת הקמח ולערבב בתנועות עטיפה לקבלת תערובת אחידה. להיזהר מערבוב יתר.
  • 4 לרפד תבנית מרובעת (מלבנית 20/25) בנייר אפייה, לאפות בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה ולקרר קירור מוחלט.
  • הכנת הקרם:
  • 1 להמיס שוקולד + שמנת במיקרוגל במשך כמה שניות ולהוסיף רום.
  • 2 להקציף את הביצים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), להוסיף את הסוכר ולהקציף עד לקבלת תערובת תפוחה.
  • 3 להוסיף את אבקת הקקאו ולהוריד מהאש. להוסיף את השוקולד המומס לתערובת הביצים, לערבב ולהכניס לקירור לשעה לפחות.
  • 4 לאחר הקירור להקציף חמאה במיקסר לקבלת מרקם אחיד ורך, להוסיף את הקרם המקורר ולהקציף כדקה עד לקבלת קרם אחיד.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 לחתוך את העוגה לשני חצאים, להרטיב כל חלק בתערובת המים, הסוכר והרום.
  • 2 למרוח את הקרם (להשאיר כ- 2 כפות גדושות מהקרם לקישוט).
  • 3 לחתוך את העוגה לכ- 20 ריבועים.
  • הכנת הגנאש:
  • 1 לחמם שמנת, לשפוך על השוקולד המריר ולערבב היטב לתערובת אחידה.
  • 2 על כל ריבוע מהעוגה למרוח כף גנאש ולפזר בעדינות.
  • 3 להכניס לקירור כשעה.
  • 4 להגשה יפה - לקשט בפרח קרם מלמעלה.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להרטבת העוגה - במקום חצי כוס מים אפשר להוריד רבע כוס מים ולהוסיף אספרסו קצר לטעם של קפה. זה משדרג את העוגה לטעם רום/קפה.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 20/25.

יש גרסה אחרת לציפוי העוגות: במקום הגנאש לצפות עם פונדנט שוקולד. לטעמי גרסת הגנאש טעימה יותר. מתכון לפונדנט: 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מים, להמיס על אש נמוכה כ- 10 דקות, לטפטף כמה טיפות לימון וכפית דבש, ולהכניס לקירור כשעה. לאחר הקירור להקציף את התערובת עד לקבלת פונדנט לבן, להוסיף כף קקאו ולמרוח על העוגה. לעוגת פרווה: במקום הקרם אפשר שמנת פרווה עם אינסטנט פודינג שוקולד (לא ניסיתי) וציפוי הפונדנט שהוא פרווה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 37.6% 13.5% 46.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב