דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה

  • פסטה ארוכה פטוצ`יני - אריזת ניילון (500 גרם)
    כל פסטה ארוכה שרוצים
  • שמן קנולה - 5 כף - סה"כ (50 מ"ל)
  • בצל - 3 יחידה בינונית - סה"כ (375 גרם)
    בצלים סגולים קצוצים
  • תימין - 2 גבעול - סה"כ (2 גרם)
    טרי
  • פטריות - 3 חבילה - סה"כ (630 גרם)
    3 סלסלות פטריות מכל הסוגים
  • שום - ראש
    שיני שום מופרדות ומקולפות
  • מוסקט טחון - כפית (2.5 גרם)
  • יין לבן - 2/3 כוס - סה"כ (158 מ"ל)
    יבש
  • ציר בקר - כוס (240 מ"ל)
    או ציר עוף/ירקות או מים
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
    גרוס - לפי הטעם
  • בזיליקום - עלים מגבעול אחד (2 גרם)
    5 עלי בזיליקום קצוצים
  • בצל ירוק - 7 יחידה בינונית - סה"כ (175 גרם)
    קצוצים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פסטה בראגו פטריות
פסטה פטריות לארוחת הערב
  • 1 מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל.
  • 2 מפרידים מהפטריות את הרגליים, אותן מרסקים היטב בעזרת בלנדר מוט, ואת יתר הפטריות קוצצים גס בסכין.
  • 3 כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הפטריות הקצוצות (בלי "רסק הפטריות"), ומאדים בסיר סגור על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות.
  • 4 מוסיפים את השום ואת הפטריות המרוסקות, עוברים לאש גבוהה ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
  • 5 מנמיכים שוב את האש לחום בינוני, מוסיפים את המוסקט והיין, מערבבים ומצמצמים את היין.
  • 6 מוסיפים את הציר (או המים), מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה למשך כחצי שעה. מערבבים מדי פעם.
  • 7 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מורידים את המכסה, מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את הבזיליקום והבצל הירוק ומבשלים עוד כ- 3 דקות.
  • 8 מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב. מגישים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה פסטה ארוכה (פטוצ`יני, לינגוויני, פפארדלה, טליאטלה). ניתן להשתמש בפטריות מכל הסוגים (פורטובלו, יער, שמפיניון, אלמוג, שיטקי, שימג`י).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 13.3% 13.9% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב