מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
פסטה פטריות לארוחת הערב
- 1 מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצלים עד להזהבה קלה.
- 2 מפרידים מהפטריות את הרגליים, אותן מרסקים היטב בעזרת בלנדר מוט, ואת יתר הפטריות קוצצים גס בסכין. כאשר הבצל זהוב מוסיפים את הפטריות הקצוצות (בלי "רסק הפטריות"), ומאדים בסיר סגור על אש נמוכה למשך כ- 10 דקות.
- 3 מוסיפים את השום ואת הפטריות המרוסקות, עוברים לאש גבוהה ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מנמיכים שוב את האש לחום בינוני, מוסיפים את המוסקט והיין, מערבבים ומצמצמים את היין.
- 4 מוסיפים את הציר (או המים), מתבלים בתימין הטרי (מסירים אותו בהמשך), במלח ובפלפל השחור לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה למשך כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. בינתיים, מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- 5 מסירים את המכסה, מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים את הבזיליקום והבצל הירוק ומבשלים עוד כ- 3 דקות. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומגישים חם.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בכל פסטה ארוכה פסטה ארוכה (פטוצ`יני, לינגוויני, פפארדלה, טליאטלה). ניתן להשתמש בפטריות מכל הסוגים (פורטובלו, יער, שמפיניון, אלמוג, שיטקי, שימג`י).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.2% |
13.2% |
13.5% |
66.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב