דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת מיץ תפוזים ללא גלוטן
עוגת מיץ תפוזים לצליאקים
  • 1 מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר במהירות הגבוהה ביותר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • 2 מוזגים את השמן לאט תוך כדי המשך הקצפה.
  • 3 מורידים למהירות בינונית ומוסיפים את מיץ התפוזים תוך כדי הקצפה.
  • 4 מנפים ומוסיפים את הקמחים, השקדים הטחונים ואבקת האפייה.
  • 5 מבליעים בבלילה.
  • 6 מוזגים לתבנית משומנת או מצופה בנייר אפייה.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד הזהבה וקיסם הננעץ באמצע העוגה יוצא ללא פירורים.
  • 8 בזמן שהעוגה בתנור מחממים בסיר קטן את חומרי הסירופ ובוחשים עד המסת הסוכר.
  • 9 מוזגים את הסירופ על העוגה מיד עם הוצאתה מהתנור.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26.

אפשר להגיש לידה גלידה או קצפת. ניתן לזרות על העוגה אבקת סוכר. הערה לגבי קמחים: הקמחים היקרים הם קמח שקדים טחונים וקמח תופח ללא גלוטן. למי שיש מטחנת תבלינים שווה לטחון ולהשתמש בשקדים שטוחנים לבד. קמח תופח לעוגות לא חובה - אפשר להוסיף עוד מקמח תפוחי האדמה או עמילן אורז + 1/2 שקית אבקת אפייה. קמחים ייעודיים כמו הקמח התופח/תמי/רגיל אמורים להחליף את כל סוגי הקמחים - אני אוהבת לשלב מעט. מי שרוצה להחליף את כל הקמחים בקמח אחד ייעודי - יש צורך להוסיף חלק מכמות הקמח, לבדוק לפי הצורך (הסמיכות) ולהוסיף בהתאם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 24% 9.1% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב