דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 364 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם תנור ל- 180 מעלות. שמים את האורז בתבנית אפיה ומחממים קלות בתנור. במחבת מטגנים את הבצל בחמאה עד שקיפות. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטריות. מערבבים היטב.
  • 2 לתבנית עם האורז להוסיף את הבצל והפטריות המטוגנים, את המים, שקית מרק 10 ומלח. מערבבים היטב, מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות בדיוק.
  • 3 להוציא את התבנית ולהשאירה עטופה לעוד 10 דקות ורק אז להוריד את נייר האלומיניום.
  • 4 האורז יוצא אחד-אחד. כמובן שאפשר להחליף את הפטריות בכל ירק אחר שאוהבים על האורז.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
על מנת להפוך את המתכון לדיאטטי, ניתן להוריד את כמות השמן לכף, ולהוסיף יותר מים במקום בבישול האורז. ניתן גם לשדרג את האורז לבסמטי מלא, כך המתכון מכיל יותר סיבים תזונתיים ויותר ויטמינים ומינרלים הנמצאים בקליפת האורז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 6.8% 7.8% 84.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב