דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרפצ`יו סלק עם סלט עלי בייבי ורוטב יוגורט
קרפצ`יו טעים ומיוחד מסלק אדום, צילום: יפית בשבקין
  • 1 מבשלים את הסלקים למשך 10-15 דקות על האש למידת עשייה אל דנטה. מוציאים, מקררים, מקלפים וחותכים לטבעות דקיקות באמצעות מנדולינה לעובי של חצי ס"מ.
  • 2 בקערה נפרדת מוסיפים את החומץ והדבש, ומערבבים היטב במטרפה עד שהמרכיבים מתחברים יחד. מוסיפים את זרעי הכוסברה ומיץ הלימון, וממשיכים לערבב. מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס והמלח, וממשיכים לערבב. את המרינדה המוכנה מוזגים על הסלקים.
  • 3 שוב בקערה נפרדת מניחים את היוגורט ומערבבים באמצעות מטרפה עד שמתקבלת מסה חלקה. מוסיפים את השום, המלח ולאחר מכן את הנענע (ניתן להוסיף 3 כפות מים לדילול המסה).
  • 4 לוקחים כ- 5 פרוסות סלק לכל מנה ומסדרים בצלחת בצורת מניפה.
  • 5 מוסיפים את עלי הבייבי המתובלים במרכז הצלחת, מוסיפים נגיעות של היוגורט ומגישים.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט גם עם פרוסות צנון.

המתכון באדיבות השפית מיכל גור לביא-ברקו ממסעדת יאניביצ`י במושב בוסתן הגליל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.7% 19.3% 16.9% 46.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב