דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (2 חלות גדולות (כ- 14 פרוסות לחלה))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה בשני צבעים
חלה נהדרת משילוב קמח מלא וקמח לבן, צילום: ליאור טייטלר
  • 1 מכינים את שני הבצקים באופן זהה בנפרד: מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים במשך 10 דקות.
  • 2 מתפיחים שעה וחצי. את הבצק החום רצוי להתפיח במקרר כמה שעות ואז הוא יותר נוח לעבודה. אני התפחתי את שניהם לילה במקרר.
  • 3 לחלק כל בצק לחצי ולעצב חלה מכל שני חצאים (לבן וחום) באופן שיוסבר בסעיפים הבאים.
  • 4 עיצוב רולדה: מרדדים את שני הבצקים למלבנים ברוחב תבנית אינגליש קייק, מניחים את הבצק החום על גבי הלבן ומגלגלים לרולדה.
  • 5 לעיצוב נקודות/פסים: מכינים 12 רצועות, 6 מכל צבע. מניחים את הרצועות בשכבות בתבנית (אינגליש קייק 30x10 - לא חד פעמית) באופן שהצבעים מנוגדים. כך עושים גם עם החלה השנייה (סה"כ 2 חלות גדולות יחסית).
  • 6 מתפיחים את החלה במשך 20-30 דקות.
  • 7 מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום/קצח/גרעינים לפי הטעם.
  • 8 אופים בחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק 30x10 (לא חד פעמיות).

המתכון באדיבות צמרת טייטלר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 12.3% 11.4% 71%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב