דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון - לפי הצורך
  • בטטה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (1.19 ק"ג)
    מקולפות ומגורדות גס
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    מקולפים ומגורדים גס
  • דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
    דלורית קטנה מקולפת ומגורדת
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות דק
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    לפי הטעם (פרווה או בשרי)
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
    או שמנת פרווה (לא חובה כלל)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק בטטות וגזר קל להכנה
מרק כתום חלבי שכיף לאכול
  • 1 לטגן את הבצל כ- 5 דקות עם השמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את כל הירקות ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את המים והתבלינים לפי הטעם, ולהמשיך לבשל כ- 15 דקות על להבה נמוכה או עד שהירקות מתרככים.
  • 4 להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות. בשלב זה ניתן לרסק את הירקות בבלנדר.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 16.9% 5.9% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב