דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כתום חלבי שכיף לאכול

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 536 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון - לפי הצורך
  • בטטות - 2 יחידות גדולות - סה"כ (1.19 ק"ג)
    מקולפות ומגורדות גס
  • גזרים - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    מקולפים ומגורדים גס
  • דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
    דלורית קטנה מקולפת ומגורדת
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות דק
  • מים - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    לפי הטעם (פרווה או בשרי)
  • שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן - 1/2 קופסת קרטון - סה"כ (125 מ"ל)
    או שמנת פרווה (לא חובה כלל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל כ- 5 דקות עם השמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את כל הירקות ולהמשיך לטגן כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את המים והתבלינים לפי הטעם, ולהמשיך לבשל כ- 15 דקות על להבה נמוכה או עד שהירקות מתרככים.
  • 4 להוסיף את השמנת ולהמשיך לבשל עוד כמה דקות. בשלב זה ניתן לרסק את הירקות בבלנדר.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35366
חלבונים (גרם)4.96 0.93
פחמימות (גרם)5510
מתוכן סוכרים (גרם)15.43 2.88
שומנים (גרם)14.19 2.65
מתוכם שומן רווי (גרם)4.01 0.75
כולסטרול (מ"ג)20 3.73
נתרן (מ"ג)368.8968.82
סיבים תזונתיים (גרם)9.74 1.82
מים (גרם)447.9183.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,509468.01
ויטמין B (מ"ג)5.441.01
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.730.51
ויטמין B5 (מ"ג)1.630.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.620.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.419.78
ויטמין C (מ"ג)49.379.21
ויטמין E (מ"ג)3.90.73
ויטמין K (מק"ג)14.372.68
סידן (מ"ג)133.4624.9
ברזל (מ"ג)2.350.44
מגנזיום (מ"ג)79.3314.8
זרחן (מ"ג)122.3922.83
אבץ (מ"ג)0.730.14
אשלגן (מ"ג)983.8183.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.6% 16.9% 5.9% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.