דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 572 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    חתוכים לקוביות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס - 2 שורשים - סה"כ (310 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • ברוקולי - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (177 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שום - 3 שיניים
    חתוכות לקוביות
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • אבקת מרק בטעם עוף - כף שטוחה (12 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/3 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    חתוכה גס
  • גלידת וניל - 5 מנות - סה"כ (610 גרם)
    כף לכל מנה (לפי הטעם)
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק ירקות טחון עם נגיעה של גלידת וניל קרה
מרק ירקות עם גלידה
  • 1 לשטוף, לקלף ולחתוך לקוביות את כל הירקות.
  • 2 על אש גבוהה לחמם סיר בינוני עם השמן ולהתחיל לטגן את הבצל.
  • 3 להוסיף את שאר הירקות ולטגן כ- 5 דקות (לערבב מדי פעם).
  • 4 להוסיף ליטר מים, לתבל בתבלינים ולהביא לידי רתיחה.
  • 5 לאחר הרתיחה לבשל במשך כ- 40 דקות על להבה בינונית.
  • 6 בסיום הבישול לכבות את הגז, לחתוך את הפטרוזליה לחתיכות גסות ולהוסיף.
  • 7 לרסק את המרק בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • 8 בזמן ההגשה להוסיף למנה כף גדולה של גלידת וניל - שווה לנסות!
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 11.7% 9.4% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב