דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות כריות גיאורגיות
עוגיות מיוחדות וטעימות מאוד
  • 1 במיקסר לשים את החמאה (חתוכה לקוביות ושהייתה שעה קודם מחוץ למקרר) וסוכר הוניל, וללוש במשך כ- 4 דקות.
  • 2 להוסיף את החלמונים, המים והשמנת המתוקה, ובהדרגה להוסיף את הקמח ואבקת האפייה. ללוש לבצק נעים ורך אך לא דביק. במידה ויוצא דביק יש להוסיף קמח בהדרגה.
  • 3 מומלץ להקפיא את הבצק המוכן ולמחרת ללוש לכדורים - כך הבצק יוצא יותר אוורירי ורך. אפשרות נוספת היא לתת לבצק לנוח למספר שעות במקרר.
  • 4 ללוש את הבצק ולחלק ל- 24 כדורים שווים בגודל של כדורי פינג פונג. לרדד כל כדור לגודל של פיתה עגולה בעובי דק של 1 ס"מ.
  • 5 הכנת המילוי: להקציף את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף יציב, להוסיף את פודינג הוניל ולהקציף עוד 2-3 דקות לקצף יציב וחזק. בנוסף, לסנן את קוקטייל הפירות.
  • 6 לשים בתוך הבצק המרודד באמצע 2 כפות של הקצף ולפזר את הפירות (את הקצף לא למרוח אלא לשים בערימה לגובה).
  • 7 להרטיב עם מברשת בקצוות של הבצק עם טיפה של מים. לסגור בעדינות את הבצק לחצי שיוצר צורת ירח ולהדק בסגירה (לא למעוך את הקצף - שיהיה נפח).
  • 8 עם היד להדק בחצי הבצק בצורת ירח בעדינות. לקפל שוב את הירח לחצי ולהדק בפינה בלבד כדי שלא ייפתח.
  • 9 להניח נייר אפיה על תבנית, לסדר את עוגיות הכריות על נייר האפייה ולהכניס לתנור שמחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה. הכריות באפייה מתנפחות קצת - לאחר שמתקררות הנפח יורד טיפה.
  • 10 לפזר אבקת סוכר בשפע.
  • 11 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לזלף מעל העוגיות סירופ שוקולד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 20.6% 8.2% 69.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב