דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (9-10 צלוחיות כמו בתמונות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק כתום חלבי קל להכנה
מרק כתום חלבי מושלם וקל להכנה
  • 1 לבשל בסיר גדול את הגזרים, הדלעת, תפוח האדמה והבטטות במים שמכסים עד ל- 3/4 מגובה הירקות עד ריכוך הירקות (לבדוק על ידי נעיצת מזלג בירקות - לעקוב תוך כדי הבישול).
  • 2 לאחר שהירקות מבושלים היטב יש לראות כמה מים נשארו בסיר (אם מעל גובה הירקות אז לרוקן לקערה בצד. לא לזרוק - במידה ותרצו מרק פחות סמיך יהיו לכם מים להוסיף. אם תרצו מרק סמיך יותר - תוציאו עוד מים מהסיר).
  • 3 לטחון את הירקות יחד עם המים שנשארו בסיר ולקרר כחצי שעה-שעה.
  • 4 בינתיים לטגן במחבת את הבצל הקצוץ יחד עם 50 גרם חמאה עד להזהבה. להוסיף את השום הקצוץ ולערבב תוך כדי למשך 10 שניות בלבד (אסור בשום אופן לגרום לשום להישרף).
  • 5 להוסיף עוד 25 גרם חמאה ואת קוביית עשבי התיבול, ולערבב עד ששתיהן נמסות. לתבל בתבלינים ולבסוף להוסיף את השמנת המתוקה. לבשל הכל יחד למשך דקה על אש נמוכה ומדי פעם לערבב.
  • 6 להוסיף את הרוטב לסיר עם המרק הטחון הקר ולערבב היטב. להחזיר לאש ולערבב על אש נמוכה עד שמבעבע. להגיש עם פרמזן וקרוטונים. הרי לכם מרק כתום קל להכנה ופשוט מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גבינת הפרמזן והקרוטונים (שניתן בהחלט להכין בבית). שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הטאץ` החשוב והמיוחד במרק הוא תבלין עשבי התיבול. משקל הדלעת הינו משקל מוערך (400 גרם). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 28.1% 5.6% 53.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.6 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב