דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

36 מנות/יחידות, 142 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות מקמח מלא
חלות מקמח מלא בריאות יותר
  • 1 בקערה גדולה שמים: קמח, מלח, שמרים, סוכר ולערבב היטב.
  • 2 לעשות במרכז גומה.
  • 3 לשפוך את השמן והמים ולערבב בכף עץ.
  • 4 לערבב עד לקבלת בצק דביק שאפשר להוציא מהקערה וללוש על משטח. מעבירים את הבצק למשטח נקי ומקומח ולשים עוד 10-20 דקות.
  • 5 במידת הצורך מוסיפים כמויות קטנות של קמח כדי למנוע הדבקת הבצק, אך לא יותר מדי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים שעתיים.
  • 6 לאחר שעתיים מפרישים מהבצק בליווי ברכה ושורפים אותו, מחלקים את הבצק ל-12 חלקים, ומכינים חלות.
  • 7 בעזרת מברשת מורחים כל חלה בביצה טרופה ומניחים על תבנית משומנת. מתפיחים 20 דקות.
  • 8 אופים 20-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, עד שהחלות שחומות.

הכמות מספיקה ל- 12 חלות קטנות או 36 לחמניות או 4 חלות גדולות. אפשר להקטין כמויות. החלות יוצאות טעימות מאוד, הבצק רך ועדין וטעים מאוד. אם משתמשים ב- 2 קילו קמח, לקחת קערה גדולה כי הבצק תופח מאוד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 12.8% 9.6% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב