דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 753 גרם למנה\יחידה (כ- 5 חלות גדולות (תלוי בגודל))

  • הבצק
  • קמח לבן - 2 אריזות נייר - סה"כ (2 ק"ג)
    מנופה
  • שמרים יבשים - 4 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • סוכר - 8 כפות שטוחות - סה"כ (120 גרם)
  • מלח - 2 כפות שטוחות
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
    חמימים
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה
  • שומשום - 5 כפות - סה"כ (60 גרם)
    כף לכל חלה (לפי הטעם)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלות של שבת
חלות נהדרות כמו בקונדיטוריה
  • 1 לשים בקערת מיקסר (אפשר גם ידנית) את הקמח המנופה, להוסיף את השמרים ולערבב.
  • 2 להוסיף את הסוכר והמלח, לערבב קלות ואז להוסיף בהדרגה את המים.
  • 3 לאחר שהעיסה אחידה להוסיף את השמן ולתת למיקסר לעבוד 5 דקות על מהירות בינונית. אם לשים ביד אז לישה של 7 דקות בערך עושה את העבודה מצוין.
  • 4 להתפיח את הבצק למשך כשעה וחצי, להפריש חלה ולקלוע חלות יפות.
  • 5 לאחר הקליעה להניח לתפיחה נוספת של כ- 45 דקות.
  • 6 למרוח את החלות בביצה הטרופה, לפזר את השומשום, ולאפות בחום של 180-190 מעלות למשך כחצי שעה, עד שהחלות שחומות ומוכנות.
  • 7 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 13.3% 11.7% 74.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב