דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 445 גרם למנה\יחידה

  • מים - 3.5 כוסות - סה"כ (840 מ"ל)
  • קמח תירס צהוב - כוס (155 גרם)
    לפולנטה/ממליגה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חוויאג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לירקות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות מוקפצים על מצע פולנטה
ירקות מוקפצים על מצע "פירה" מקמח תירס
  • 1 מרתיחים את המים לפולנטה בסיר. כשמבעבע מוסיפים את קמח התירס ותוך כדי ערבוב מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהכל מקבל מרקם דמוי פירה.
  • 2 מכבים את האש, מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים להטמעה. סוגרים את מכסה הסיר.
  • 3 במחבת רחבה או בווק מקפיצים את הירקות בשמן הזית עד להשחמה קלה (כ- 10 דקות) וממליחים מעט.
  • 4 בכלי הגשה שמים כ- 3 כפות מהפולנטה ועורמים מעליה את הירקות.
  • 5 אוכלים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם הקפצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 13.1% 8.9% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב