דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירקות מוקפצים על מצע "פירה" מקמח תירס

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 445 גרם למנה\יחידה

  • מים - 3.5 כוסות - סה"כ (840 מ"ל)
  • קמח תירס צהוב - כוס (155 גרם)
    לפולנטה/ממליגה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חוויאג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לירקות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את המים לפולנטה בסיר. כשמבעבע מוסיפים את קמח התירס ותוך כדי ערבוב מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה, וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהכל מקבל מרקם דמוי פירה.
  • 2 מכבים את האש, מוסיפים את התבלינים לסיר ומערבבים להטמעה. סוגרים את מכסה הסיר.
  • 3 במחבת רחבה או בווק מקפיצים את הירקות בשמן הזית עד להשחמה קלה (כ- 10 דקות) וממליחים מעט.
  • 4 בכלי הגשה שמים כ- 3 כפות מהפולנטה ועורמים מעליה את הירקות.
  • 5 אוכלים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם הקפצה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26660
חלבונים (גרם)5.55 1.25
פחמימות (גרם)4410
מתוכן סוכרים (גרם)6.89 1.55
שומנים (גרם)8.17 1.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.21 0.27
נתרן (מ"ג)451.21101.34
סיבים תזונתיים (גרם)4.63 1.04
מים (גרם)383.7886.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.282.31
ויטמין B (מ"ג)5.231.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B3 (מ"ג)3.140.71
ויטמין B5 (מ"ג)1.410.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.069.9
ויטמין C (מ"ג)9.312.09
ויטמין D (מק"ג)0.280.06
ויטמין E (מ"ג)0.160.04
ויטמין K (מק"ג)2.510.56
סידן (מ"ג)43.859.85
ברזל (מ"ג)1.770.4
מגנזיום (מ"ג)44.159.92
זרחן (מ"ג)136.0130.55
אבץ (מ"ג)1.140.26
אשלגן (מ"ג)485.73109.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.520.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 13.1% 8.9% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.