דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון ופולנטה
פילה סלמון ופולנטה
פילה סלמון מושלם על פולנטה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 589 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במחבת כבדה יוצקים את השמן וצורבים את הדג (פילה סלמון חתוך למנות של 150-200 גרם) משני הצדדים למשך כ- 2 דקות מכל צד.
  • 2 ממליחים ומפלפלים, ומעבירים לתבנית אפייה.
  • 3 מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות ומכניסים את הדג ל- 8-10 דקות (חשוב לא לייבש את הדג).
  • 4 באותה מחבת מקפיצים את השום, פלפל הצ`ילי והאפונה, מוסיפים חצי מכמות החמאה, מערבבים עד שהחמאה נמסה ומכבים את הגז.
  • 5 בסיר מרתיחים את החלב והמים, ומוסיפים לאט תוך כדי ערבוב את קמח התירס. מוסיפים מלח, פלפל לבן ותימין, ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כחצי שעה. לאחר מכן, מוסיפים את השמנת, החמאה הנותרת ואת האפונה שבמחבת, מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  • 6 אופן ההגשה: יוצקים בצלחת מהפולנטה, מניחים מעל את הסלמון ומגרדים מעל גבינת פרמזן ועירית קצוצה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם צריבה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)911155
חלבונים (גרם)55.18 9.37
פחמימות (גרם)8214
מתוכן סוכרים (גרם)2.97 0.5
שומנים (גרם)39.35 6.68
מתוכם שומן רווי (גרם)13.65 2.32
כולסטרול (מ"ג)150.04 25.48
נתרן (מ"ג)1,581268.42
סיבים תזונתיים (גרם)2.95 0.5
מים (גרם)238.4840.5
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)47.128
ויטמין B (מ"ג)19.373.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.690.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.340.06
ויטמין B3 (מ"ג)14.42.44
ויטמין B5 (מ"ג)2.60.44
ויטמין B6 (מ"ג)1.240.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.7415.92
ויטמין B12 (מק"ג)4.850.82
ויטמין C (מ"ג)24.754.2
ויטמין E (מ"ג)0.130.02
ויטמין K (מק"ג)29.915.08
סידן (מ"ג)318.5354.09
ברזל (מ"ג)1.670.28
מגנזיום (מ"ג)76.4512.98
זרחן (מ"ג)538.6791.48
אבץ (מ"ג)1.630.28
אשלגן (מ"ג)817.6138.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.561.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.210.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.260.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.081.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.010.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 22% 30.8% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.