דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון בתנור משוח בעשבי תיבול ושקדים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 165 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את נתחי הדג (סלמון נורווגי - מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מטפטפים כף שמן זית על הנתחים, בצד הוורוד (איפה שלא היה עור), ומעסים מעט. בוזקים קורט מלח ופלפל שחור גרוס על השמן.
  • 3 מכינים את התיבול: שמים את עשבי התיבול, כף שמן זית, כ- 2/3 מכמות השקדים, מחצית הלימון הסחוט, השום, ומעט מלח ופלפל (מעט!) במעבד מזון (או בכל כלי אחר שיתאים למטרה). טוחנים בפולסים לקבלת ממרח בעל מרקם אחיד, פחות או יותר.
  • 4 מושחים תבנית (אפשר גם בחד פעמית) בכשליש מכמות התיבול ומניחים עליה את נתחי הדג, כשהצד האפור (איפה שהיה העור) למטה.
  • 5 מורחים את הנתחים בשאר התערובת בצורה אחידה.
  • 6 מכניסים לתנור לרבע שעה, בחום של 170-180 מעלות. אחרי כרבע שעה מוציאים מהתנור (משאירים אותו דולק), מפזרים את שארית השקדים הקצוצים על הדג, מטפטפים מעל עוד כף של שמן זית, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות על אותה טמפרטורה.
  • 7 מוציאים ומגישים על מצע פירה/אורז/ירקות אפויים.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל רק את נתחי הדג ולא את תוספת הפירה שבתמונה. הכמות היא ל- 3-4 נתחים אך מספר המנות יכול להגיע ל- 6 לפחות כיוון שהנתחים די גדולים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)399242
חלבונים (גרם)32.13 19.47
פחמימות (גרם)74
מתוכן סוכרים (גרם)0.1 0.06
שומנים (גרם)26.58 16.11
מתוכם שומן רווי (גרם)4.44 2.69
כולסטרול (מ"ג)84 50.91
נתרן (מ"ג)215130.31
סיבים תזונתיים (גרם)0.72 0.44
מים (גרם)96.858.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.3112.31
ויטמין B (מ"ג)14.568.82
ויטמין B1 (מ"ג)0.480.29
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.12
ויטמין B3 (מ"ג)10.866.58
ויטמין B5 (מ"ג)2.011.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.970.59
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.2328.62
ויטמין B12 (מק"ג)3.732.26
ויטמין C (מ"ג)20.2612.28
ויטמין E (מ"ג)0.050.03
ויטמין K (מק"ג)2,1431,299
סידן (מ"ג)68.8541.73
ברזל (מ"ג)1.290.78
מגנזיום (מ"ג)44.9827.26
זרחן (מ"ג)349.38211.74
אבץ (מ"ג)0.720.43
אשלגן (מ"ג)591.33358.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.913.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.90.55
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.923.59
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.741.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 40.3% 48.7% 9.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.7 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה