דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 165 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה סלמון בעשבי תיבול ושקדים
פילה סלמון בתנור משוח בעשבי תיבול ושקדים
  • 1 משרים את נתחי הדג (סלמון נורווגי - מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מטפטפים כף שמן זית על הנתחים, בצד הוורוד (איפה שלא היה עור), ומעסים מעט. בוזקים קורט מלח ופלפל שחור גרוס על השמן.
  • 3 מכינים את התיבול: שמים את עשבי התיבול, כף שמן זית, כ- 2/3 מכמות השקדים, מחצית הלימון הסחוט, השום, ומעט מלח ופלפל (מעט!) במעבד מזון (או בכל כלי אחר שיתאים למטרה). טוחנים בפולסים לקבלת ממרח בעל מרקם אחיד, פחות או יותר.
  • 4 מושחים תבנית (אפשר גם בחד פעמית) בכשליש מכמות התיבול ומניחים עליה את נתחי הדג, כשהצד האפור (איפה שהיה העור) למטה.
  • 5 מורחים את הנתחים בשאר התערובת בצורה אחידה.
  • 6 מכניסים לתנור לרבע שעה, בחום של 170-180 מעלות. אחרי כרבע שעה מוציאים מהתנור (משאירים אותו דולק), מפזרים את שארית השקדים הקצוצים על הדג, מטפטפים מעל עוד כף של שמן זית, ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות על אותה טמפרטורה.
  • 7 מוציאים ומגישים על מצע פירה/אורז/ירקות אפויים.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל רק את נתחי הדג ולא את תוספת הפירה שבתמונה. הכמות היא ל- 3-4 נתחים אך מספר המנות יכול להגיע ל- 6 לפחות כיוון שהנתחים די גדולים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 40.3% 48.7% 9.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.7 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב