דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון בסגנון תאילנדי, צילום: סטודיו דן לב

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 837 גרם למנה\יחידה

  • סלמון אטלנטי - 1 ק"ג
    סלמון טרי מפולט ל- 5 מנות
  • אספרגוס - צרור (380 גרם)
    זר אספרגוס חלוט
  • קטשופ - כוס (254 גרם)
  • רוטב טריאקי - כוס (240 מ"ל)
  • רוטב סויה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • סוכר חום - 3 כף שטוחה - סה"כ (51 גרם)
  • שורש ג`ינג`ר - 2 גודל ממוצע - סה"כ (168 גרם)
    אחד חתוך לקוביות והשני מגורד
  • שום - 5 שן
    3 שיניים קצוצות ו- 2 כתושות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול קצוץ
  • בצל ירוק - 2 יחידה בינונית - סה"כ (50 גרם)
    קצוץ
  • מלח - 2 קורט
    קורט + קורט
  • פלפל שחור - 2 קורט
    קורט + קורט
  • קרם קוקוס - פחית (400 מ"ל)
  • שמן סויה מזוכך - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    כף + כף. אפשרי גם שמן קנולה
  • מים - כוס אחת
  • למון גראס - מקל קצוץ
  • צ`ילי יבש - חצי כפית
  • קרם גזר ובטטה
  • גזר - 4 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
    מקולפים
  • בטטה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (626 גרם)
    מקולפות
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    מקולפים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת רוטב הברביקיו:
  • 1 בסיר כף שמן סויה וסוכר חום עד להתחלת קרמל.
  • 2 מוסיפים שורש ג`ינג`ר אחד חתוך לקוביות קטנות ו- 3 שיני שום קצוצות.
  • 3 מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים - קטשופ, טריאקי, מים, רוטב סויה, בצל סגול, בצל ירוק, מקל למון גראס, קורט מלח וקורט פלפל שחור.
  • 4 מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 5 מבשלים כ- 15 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 15 דקות לצמצום הרוטב.
  • אופן הכנת הדג:
  • 1 יוצקים מעט שמן סויה (כף) למחבת פסים וצורבים את הדגים (5 פילטים של 200 גרם כל פילה) מכל הצדדים.
  • 2 מעבירים לתבנית. יוצקים מעל הדגים את רוטב הברביקיו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20 עד 30 דקות, תלוי ברמת העשייה הרצויה. אני ממליץ לא לבשל את הסלמון יותר מדי.
  • הכנת קרם הקוקוס:
  • 1 מעבירים את כל המרכיבים (קרם קוקוס, שורש ג`ינג`ר אחד מגורד, 2 שיני שום כתושות, צ`ילי יבש, קורט מלח וקורט פלפל שחור) לסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  • 2 מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכת הרוטב, שיישב יפה על הצלחת.
  • הכנת קרם הבטטה והגזר:
  • 1 מקלפים את כל המרכיבים ומעבירים לסיר עם מים רותחים וכפית מלח.
  • 2 מבשלים עד שהגזר והבטטה יהיו רכים אך לא רכים מדי.
  • 3 שופכים את הנוזלים מהסיר. מוסיפים מעט מקרם הקוקוס וטורפים הכל עם מטרפה עד לקבלת קרם חלק.
  • הרכבת המנה:
  • 1 במרכז הצלחת יוצקים מהקרם הכתום, עליו מניחים את האספרגוס ומעל את הסלמון. מקשטים בקרם קוקוס גם ליופי וגם לטעם.
  • 2 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי היבש ומקל הלמון גראס.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,042124
חלבונים (גרם)55.35 6.61
פחמימות (גרם)10312
מתוכן סוכרים (גרם)23.9 2.86
שומנים (גרם)45.6 5.45
מתוכם שומן רווי (גרם)20.82 2.49
כולסטרול (מ"ג)126 15.05
נתרן (מ"ג)1,415169.05
סיבים תזונתיים (גרם)10.13 1.21
מים (גרם)49859.48
ליקופן (מ"ג)0.020
ויטמין A (מק"ג)1,819217.27
ויטמין B (מ"ג)27.93.33
ויטמין B1 (מ"ג)1.040.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.520.06
ויטמין B3 (מ"ג)19.482.33
ויטמין B5 (מ"ג)4.570.55
ויטמין B6 (מ"ג)2.070.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)222.0126.52
ויטמין B12 (מק"ג)5.60.67
ויטמין C (מ"ג)44.715.34
ויטמין E (מ"ג)3.430.41
ויטמין K (מק"ג)76.529.14
סידן (מ"ג)154.8118.49
ברזל (מ"ג)3.460.41
מגנזיום (מ"ג)138.2416.51
זרחן (מ"ג)675.3280.66
אבץ (מ"ג)2.230.27
אשלגן (מ"ג)1,919229.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)9.221.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.270.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.650.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.931.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.150.5

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 21.3% 25.9% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.