דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות ראשונות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את פילה הסלמון לרצועות לרוחב.
  • 2 בקערה לערבב את המים והעמבה ולעסות את נתחי פילה הדג מכל הכיוונים. ניתן להשתמש גם בתערובת של לימון וקארי במקום העמבה.
  • 3 בקערה לערבב את פירורי הלחם המוזהבים, הביסלי הגרוס בטעם פלאפל, אבקת השום, המלח והפלפל השחור.
  • 4 לטבול את נתחי הסלמון בתערובת פירורי הלחם כך שהתערובת תצפה את נתחי הדגים מכל הכיוונים.
  • 5 לחמם את השמן במחבת מראש (השמן צריך להיות חם), להניח את נתחי הסלמון ולטגן משני הצדדים למשך כ- 3-4 דקות או עד שמזהיב ומוכן.
  • 6 להגיש בצלחת הגשה נאה על מצע ממרח פסטו, פירה תפוחי אדמה וכמה פלחי לימון בצד.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדאי לנסות לוותר על הטיגון ולאפות בתנור עם רוטב המרינדה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדגים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי כוס שמן לטיגון (כמו שניצל). מומלץ להשתמש בפילה סלמון נורבגי טרי או קפוא (עדיפות לסלמון טרי כמובן). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)330 קלוריות254 קלוריות
חלבונים22 גרם16.9 גרם
פחמימות11 גרם8 גרם
מתוכן סוכרים122 מ"ג93.8 מ"ג
שומנים21.4 גרם16.4 גרם
מתוכם שומן רווי3.8 גרם2.9 גרם
כולסטרול57.8 מ"ג44.4 מ"ג
נתרן414.2 מ"ג318.2 מ"ג
סיבים תזונתיים71.6 מ"ג55 מ"ג
מים69.4 גרם53.3 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)9.8 מ"ג7.5 מ"ג
ויטמין B1314.1 מק"ג241.3 מק"ג
ויטמין B2124.7 מק"ג95.8 מק"ג
ויטמין B37.4 מ"ג5.7 מ"ג
ויטמין B51.4 מ"ג1 מ"ג
ויטמין B6608.1 מק"ג467.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B931.2 מק"ג24 מק"ג
ויטמין B122.6 מק"ג2 מק"ג
ויטמין C3.5 מ"ג2.7 מ"ג
ויטמין E3.8 מק"ג2.9 מק"ג
ויטמין K0.1 מק"ג0.1 מק"ג
סידן15 מ"ג11.5 מ"ג
ברזל360.1 מק"ג276.6 מק"ג
מגנזיום28.1 מ"ג21.6 מ"ג
זרחן233.2 מ"ג179.2 מ"ג
אבץ402.3 מק"ג309.1 מק"ג
אשלגן358.6 מ"ג275.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות4.1 גרם3.1 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3103.9 מ"ג79.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6613 מ"ג471 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות4.1 גרם3.1 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 91.9 גרם1.4 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 39.3% 40.5% 20.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מנה ראשונה מצוינת לארוחת שישי
מה דעתך?