דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות ראשונות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את פילה הסלמון לרצועות לרוחב.
  • 2 בקערה לערבב את המים והעמבה ולעסות את נתחי פילה הדג מכל הכיוונים. ניתן להשתמש גם בתערובת של לימון וקארי במקום העמבה.
  • 3 בקערה לערבב את פירורי הלחם המוזהבים, הביסלי הגרוס בטעם פלאפל, אבקת השום, המלח והפלפל השחור.
  • 4 לטבול את נתחי הסלמון בתערובת פירורי הלחם כך שהתערובת תצפה את נתחי הדגים מכל הכיוונים.
  • 5 לחמם את השמן במחבת מראש (השמן צריך להיות חם), להניח את נתחי הסלמון ולטגן משני הצדדים למשך כ- 3-4 דקות או עד שמזהיב ומוכן.
  • 6 להגיש בצלחת הגשה נאה על מצע ממרח פסטו, פירה תפוחי אדמה וכמה פלחי לימון בצד.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדאי לנסות לוותר על הטיגון ולאפות בתנור עם רוטב המרינדה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדגים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי כוס שמן לטיגון (כמו שניצל). מומלץ להשתמש בפילה סלמון נורבגי טרי או קפוא (עדיפות לסלמון טרי כמובן). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)330254
חלבונים (גרם)22.03 16.92
פחמימות (גרם)118
מתוכן סוכרים (גרם)0.12 0.09
שומנים (גרם)21.39 16.43
מתוכם שומן רווי (גרם)3.82 2.94
כולסטרול (מ"ג)57.75 44.37
נתרן (מ"ג)414.17318.18
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.05
מים (גרם)69.3953.31
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)9.817.54
ויטמין B1 (מ"ג)0.310.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B3 (מ"ג)7.385.67
ויטמין B5 (מ"ג)1.351.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.47
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.1923.96
ויטמין B12 (מק"ג)2.571.97
ויטמין C (מ"ג)3.52.69
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.140.1
סידן (מ"ג)14.9911.52
ברזל (מ"ג)0.360.28
מגנזיום (מ"ג)28.0621.56
זרחן (מ"ג)233.23179.18
אבץ (מ"ג)0.40.31
אשלגן (מ"ג)358.61275.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.063.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.610.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.063.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.881.44

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 39.3% 40.5% 20.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.