דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות ראשונות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג סלמון מטוגן
מנה ראשונה מצוינת לארוחת שישי
  • 1 לחתוך את פילה הסלמון לרצועות לרוחב.
  • 2 בקערה לערבב את המים והעמבה ולעסות את נתחי פילה הדג מכל הכיוונים. ניתן להשתמש גם בתערובת של לימון וקארי במקום העמבה.
  • 3 בקערה לערבב את פירורי הלחם המוזהבים, הביסלי הגרוס בטעם פלאפל, אבקת השום, המלח והפלפל השחור.
  • 4 לטבול את נתחי הסלמון בתערובת פירורי הלחם כך שהתערובת תצפה את נתחי הדגים מכל הכיוונים.
  • 5 לחמם את השמן במחבת מראש (השמן צריך להיות חם), להניח את נתחי הסלמון ולטגן משני הצדדים למשך כ- 3-4 דקות או עד שמזהיב ומוכן.
  • 6 להגיש בצלחת הגשה נאה על מצע ממרח פסטו, פירה תפוחי אדמה וכמה פלחי לימון בצד.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדאי לנסות לוותר על הטיגון ולאפות בתנור עם רוטב המרינדה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בדגים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי כוס שמן לטיגון (כמו שניצל). מומלץ להשתמש בפילה סלמון נורבגי טרי או קפוא (עדיפות לסלמון טרי כמובן). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 39.3% 40.5% 20.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב