דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה דג פורל אפוי בתנור

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 233 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את מרכיבי המרינדה.
  • 2 משרים את הדגים (4 פילטים של פורל עם העור - ניתן להשתמש עם כל דג אחר) במרינדה למשך חצי שעה לפחות (ניתן גם ללילה).
  • 3 מחממים את התנור לחום הכי גבוה שיש. להמתין בסבלנות שיגיע לטמפרטורה המרבית.
  • 4 מניחים את הפילטים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומפזרים מעט מהמרינדה עליהם. יש לפזר בשלב זה את המלח הגס.
  • 5 מכניסים לתנור. ממקמים שלב אחד לפני החלק הגבוה ביותר בתנור.
  • 6 צולים במשך 8-12 דקות, תלוי בתנור ובגודל הפילטים.
  • 7 כשמתקבלים סימני השחמה הופכים בזהירות לעוד 2 דקות צלייה.
  • 8 ניתן להגיש לצד תפוחי אדמה צרובים או כל פחמימה כייפית אחרת.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מכיוון שמשך הצלייה קצר, חשוב להוציא את קערת הדגים מהמקרר לפני הצלייה ולתת להם להגיע לטמפרטורת החדר, על מנת שנגיע לצלייה מושלמת. הדגים יוצאים קריספים מבחוץ ועסיסיים מאוד מבפנים.

הערך התזונתי לא כולל את הסלט ותפוחי האדמה שבתמונה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חיים מסילתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)374160
חלבונים (גרם)43.72 18.74
פחמימות (גרם)52
מתוכן סוכרים (גרם)2.1 0.9
שומנים (גרם)18.9 8.1
מתוכם שומן רווי (גרם)4.05 1.74
כולסטרול (מ"ג)212 90.89
נתרן (מ"ג)404.04173.22
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 0.09
מים (גרם)155.1266.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)70.0930.05
ויטמין B (מ"ג)9.33.99
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.420.18
ויטמין B3 (מ"ג)5.912.53
ויטמין B5 (מ"ג)1.780.76
ויטמין B6 (מ"ג)1.020.44
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.245.68
ויטמין B12 (מק"ג)6.922.97
ויטמין C (מ"ג)5.672.43
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.320.14
סידן (מ"ג)57.8824.81
ברזל (מ"ג)0.870.37
מגנזיום (מ"ג)82.4935.36
זרחן (מ"ג)653.47280.16
אבץ (מ"ג)1.250.54
אשלגן (מ"ג)914.11391.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.880.8
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.270.97
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.210.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 27.9% 64.5% 7.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.