דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 566 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

  • פורל - 1.25 ק"ג
    5 דגי פורל ורוד כולל ראשים
  • עגבניות - 1 ק"ג
    עגבניות בשלות וחתוכות לקוביות
  • שום - 2 ראשים
    שיני שום שלמות מקולפות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    בצל קצוץ
  • יין לבן - 2 כוסות קטנות - סה"כ (400 מ"ל)
  • מים - 1/2 כוס קטנה - סה"כ (100 מ"ל)
  • חמאה -  אריזות נייר - סה"כ (150 גרם)
  • תימין - 8 גבעולים - סה"כ (8 גרם)
    גבעולים שטופים ומוכנים
  • נענע - 6 גבעולים - סה"כ (18 גרם)
    גבעולים שטופים ומוכנים
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את כל המצרכים לפני שמתחילים לבשל וזה אומר שכל מצרך מונח במקום שלו או בקערה נפרדת - כל דג פורל (כ- 250 גרם כל דג, חתוך ל- 3 כולל ראש. הפורל צריך להיות נקי מכל המיותר, בלי זימים ובלי קשקשים).
  • 2 את העגבניות יש לחתוך לקוביות גדולות, כ- 2 סנטימטר כל קוביה בערך ואת הבצל יש לקצוץ דק.
  • 3 מחממים כלי עמוק ורחב (רצוי סיר לדג גדול), ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל (הקצוץ) והשום (שיני שום שלמות) יחד עד לקבלת צבע זהוב מעט.
  • 4 מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד עם השום והבצל כ- 5 דקות.
  • 5.מוסיפים לעגבניות את הפלפל השחור הגרוס.
  • 6 מניחים על העגבניות את חתיכות הדג.
  • 7 מוסיפים לסיר את היין הלבן והמים.
  • 8 ממליחים לפי הטעם.
  • 9 מבשלים לא יותר מחצי שעה על אש קטנה. איך יודעים שהמנה מוכנה? אין ריח של אלכוהול מהרוטב והעגבניות רכות אבל אדומות (כמעט לא איבדו את הצבע).
  • 10 לא לשכוח - 10 דקות מהסוף מוסיפים את הנענע והטימין.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)610108
חלבונים (גרם)48.91 8.64
פחמימות (גרם)234
מתוכן סוכרים (גרם)7.57 1.34
שומנים (גרם)30.6 5.41
מתוכם שומן רווי (גרם)15.02 2.65
כולסטרול (מ"ג)282.33 49.9
נתרן (מ"ג)314.4855.58
סיבים תזונתיים (גרם)2.86 0.5
מים (גרם)446.2878.87
ליקופן (מ"ג)5.070.9
ויטמין A (מק"ג)122.2121.6
ויטמין B (מ"ג)11.992.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.09
ויטמין B3 (מ"ג)7.361.3
ויטמין B5 (מ"ג)2.260.4
ויטמין B6 (מ"ג)1.50.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.378.37
ויטמין B12 (מק"ג)7.211.27
ויטמין C (מ"ג)50.858.99
ויטמין E (מ"ג)0.960.17
ויטמין K (מק"ג)5.881.04
סידן (מ"ג)138.0924.41
ברזל (מ"ג)3.220.57
מגנזיום (מ"ג)121.4221.46
זרחן (מ"ג)786.42138.98
אבץ (מ"ג)1.970.35
אשלגן (מ"ג)1,530270.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.130.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.410.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.30.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 29.1% 46.6% 21.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.