1. להשרות את הדג במיץ לימון ומים למשך כשעה (ניתן להוסיף גם פרוסות לימון מעל. חשוב שהמים יכסו את הדגים).
2. לקלף את הגזרים ולחתוך לפרוסות עבות, ואת הפלפל האדום לחתוך לרצועות עבות.
3. לחתוך את הפלפל החריף לאורך ולהוציא את הגרעינים (ניתן להשאיר אותם אם מעוניינים בטעם חריף חזק יותר).
4. לשים בסיר סוטאז` שטוח (כדי שהדגים לא יהיו אחד על השני) את פרוסות הגזר, רצועות הפלפל האדום ורצועות הפלפל החריף, ליצוק מים (לפי הצורך) ולאדות כ- 15-20 דקות במכסה סגור (חשוב לבשל את הדגים במכסה סגור כל הזמן כדי שהמים לא יתאדו. במידה ואתם מוסיפים עוד מים - שימו לב שייתכן שתצטרכו לתקן טעמים לרוטב). לאחר מכן, להוסיף גם את שיני השום הפרוסות ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות.
5. לשים מעל את חתיכות הדג.
6. לערבב את השמן עם שני סוגי הפפריקה והמלח, לשפוך מעל הדגים ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה.
7. לחתוך את העגבניות לפרוסות ולהניח מעל הדגים, ומעל לשים את הכוסברה. להמשיך לבשל עוד כרבע שעה ולנענע את הסיר קלות מדי פעם כדי שהרוטב ירטיב את הדגים כל הזמן.
8. בתיאבון
זמן ההכנה כולל את זמן השרית הדגים. שימו לב: יש פלפלים חריפים ירוקים שאינם חריפים כלל - עדיף להשתמש בפלפל צ`ילי אדום חריף וכמובן שלפי הטעם.