דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 566 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

  • פורל - 1.25 ק"ג
    5 דגי פורל ורוד כולל ראשים
  • עגבנייה - 1 ק"ג
    עגבניות בשלות וחתוכות לקוביות
  • שום - 2 ראשים
    שיני שום שלמות מקולפות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    בצל קצוץ
  • יין לבן - 2 כוסות קטנות - סה"כ (400 מ"ל)
  • מים - 1/2 כוס קטנה - סה"כ (100 מ"ל)
  • חמאה -  אריזות נייר - סה"כ (150 גרם)
  • תימין - 8 גבעולים - סה"כ (8 גרם)
    גבעולים שטופים ומוכנים
  • נענע - 6 גבעולים - סה"כ (18 גרם)
    גבעולים שטופים ומוכנים
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
דג פורל ורוד ברוטב עגבניות
  • 1 מכינים את כל המצרכים לפני שמתחילים לבשל וזה אומר שכל מצרך מונח במקום שלו או בקערה נפרדת - כל דג פורל (כ- 250 גרם כל דג, חתוך ל- 3 כולל ראש. הפורל צריך להיות נקי מכל המיותר, בלי זימים ובלי קשקשים).
  • 2 את העגבניות יש לחתוך לקוביות גדולות, כ- 2 סנטימטר כל קוביה בערך ואת הבצל יש לקצוץ דק.
  • 3 מחממים כלי עמוק ורחב (רצוי סיר לדג גדול), ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל (הקצוץ) והשום (שיני שום שלמות) יחד עד לקבלת צבע זהוב מעט.
  • 4 מוסיפים את העגבניות ומטגנים יחד עם השום והבצל כ- 5 דקות.
  • 5.מוסיפים לעגבניות את הפלפל השחור הגרוס.
  • 6 מניחים על העגבניות את חתיכות הדג.
  • 7 מוסיפים לסיר את היין הלבן והמים.
  • 8 ממליחים לפי הטעם.
  • 9 מבשלים לא יותר מחצי שעה על אש קטנה. איך יודעים שהמנה מוכנה? אין ריח של אלכוהול מהרוטב והעגבניות רכות אבל אדומות (כמעט לא איבדו את הצבע).
  • 10 לא לשכוח - 10 דקות מהסוף מוסיפים את הנענע והטימין.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 29.1% 46.6% 21.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב