דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דג פורל מבושל בסגנון חריימה
דג פורל מבושל בסגנון חריימה
תבשיל פילה פורל שמזכיר את החריימה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 352 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את נתחי דג הפורל בקערה עם מים ומיץ מלימון אחד למשך שעה, ומסננים מהנוזלים.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים את השום בשמן למשך כ- 3 דקות, מוסיפים את הפלפל האדום + הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את הצ`ילי הגרוס, הפפריקה המתוקה והכמון ומערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים עם מכסה סגור למשך כרבע שעה.
  • 5 מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את נתחי הדג וממשיכים בבישול למשך כ- 15-20 דקות. במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר ומוזגים בעזרת כף מהרוטב על הדג.
  • 6 מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לנגב עם החלה של שבת.

זמן ההכנה כולל את השרית נתחי הדג. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33094
חלבונים (גרם)37.86 10.74
פחמימות (גרם)72
מתוכן סוכרים (גרם)3.17 0.9
שומנים (גרם)16.04 4.55
מתוכם שומן רווי (גרם)2.84 0.81
כולסטרול (מ"ג)181.71 51.56
נתרן (מ"ג)652.53185.15
סיבים תזונתיים (גרם)1.88 0.53
מים (גרם)281.9480
ליקופן (מ"ג)0.660.19
ויטמין A (מק"ג)414.22117.53
ויטמין B (מ"ג)8.852.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.40.11
ויטמין B3 (מ"ג)5.61.59
ויטמין B5 (מ"ג)1.660.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.970.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.737.87
ויטמין B12 (מק"ג)5.931.68
ויטמין C (מ"ג)54.3315.42
ויטמין E (מ"ג)1.090.31
ויטמין K (מק"ג)28.348.04
סידן (מ"ג)65.1118.47
ברזל (מ"ג)1.080.31
מגנזיום (מ"ג)80.7722.92
זרחן (מ"ג)579.16164.33
אבץ (מ"ג)1.210.34
אשלגן (מ"ג)983.53279.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.680.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.970.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.060.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 25.5% 60.2% 11.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.