דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 352 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • להשרית הדג
  • פורל - 1.2 ק"ג
    7 נתחים של פילה פורל
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מים - לפי הצורך
  • שאר המצרכים
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 3 שיניים
    פרוסות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מקולף וחתוך לרצועות
  • עגבניות שרי - 12 יחידות - סה"כ (180 גרם)
    חצויות
  • צ`ילי גרוס - 3 גרם
    כף צ`ילי גרוס
  • פפריקה מתוקה - 3 כפות שטוחות
  • כמון טחון - כפית שטוחה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג פורל מבושל בסגנון חריימה
תבשיל פילה פורל שמזכיר את החריימה
  • 1 משרים את נתחי דג הפורל בקערה עם מים ומיץ מלימון אחד למשך שעה, ומסננים מהנוזלים.
  • 2 בסיר שטוח ורחב מטגנים את השום בשמן למשך כ- 3 דקות, מוסיפים את הפלפל האדום + הגזרים וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את הצ`ילי הגרוס, הפפריקה המתוקה והכמון ומערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים עם מכסה סגור למשך כרבע שעה.
  • 5 מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את נתחי הדג וממשיכים בבישול למשך כ- 15-20 דקות. במשך הבישול מערבבים בתנועות סיבוביות את הסיר ומוזגים בעזרת כף מהרוטב על הדג.
  • 6 מוסיפים את הכוסברה ומכבים את האש.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לנגב עם החלה של שבת.

זמן ההכנה כולל את השרית נתחי הדג. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 25.5% 60.2% 11.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב