דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריבועי פולנטה
ריבועי פולנטה
ריבועי פולנטה
נשנושים מקמח תירס

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (כ- 30 ריבועים (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להכניס לסיר את המים, החלב וקמח התירס, לערבב תוך כדי בישול עד שהתערובת מסמיכה (כ- 5 דקות). להסיר מהאש, להוסיף את המלח, הפלפל, המוסקט והחמאה.
  • 2 לשמן תבנית חד פעמית במעט חמאה, להעביר את התערובת לתבנית, לשטח בעזרת מרית ולקרר כשעה (אפשר גם במקרר).
  • 3 כשהפולנטה מתקשה - אפשר לחתוך אותה לריבועים (כ- 30 ריבועים).
  • 4 במחבת טפלון להמיס את החמאה ולהניח את הריבועים לטיגון של כ- 2 דקות מכל צד.
  • 5 לפזר מעט פלפל שחור מעל, להניח על צלחת הגשה ולפזר גם גבינת פרמזן מעל.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מתאים גם כתוספת לדגים או בתור ארוחת ערב, אפשר לשלב מעל גם גבינות אחרות כמו פטה עיזים או קשקבל. אפשר חלב סויה במקום חלב רגיל.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40102
חלבונים (גרם)1.34 3.41
פחמימות (גרם)512
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.04
שומנים (גרם)1.77 4.53
מתוכם שומן רווי (גרם)0.93 2.36
כולסטרול (מ"ג)4.6 11.74
נתרן (מ"ג)85.31217.63
סיבים תזונתיים (גרם)0.74 1.89
מים (גרם)16.1641.22
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.972.47
ויטמין B (מק"ג)9.3923.95
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00.01
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.110.28
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.05
ויטמין C (מ"ג)0.010.02
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.070.18
סידן (מ"ג)25.665.29
ברזל (מ"ג)0.020.05
מגנזיום (מ"ג)0.591.51
זרחן (מ"ג)5.9615.21
אבץ (מ"ג)0.030.09
אשלגן (מ"ג)1.553.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 21% 15.8% 54.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.