דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן אמיתי של רומנים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 149 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את ליטר המים בסיר.
  • 2 מוסיפים את המלח והמרגרינה (או החמאה), וממשיכים עד שהיא נמסה.
  • 3 מוסיפים את הצימוקים וקמח התירס, מערבבים וממשיכים בבישול על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי למשך כרבע שעה לפחות עד שמתקבלת ממליגה רומנית מושלמת.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: להפוך את הסיר על צלחת הגשה, לפזר מעט סוכר חום וקינמון, ולפרוס כמו עוגה (הממליגה מתקשה מהר מאוד). מומלץ לאכול את הממליגה שהיא חמה. במידה והיא מתקררת - אני פורסת לי פרוסה ומחממת במיקרוגל כמה דקות.

אם מוזגים לצלחת ממש ברגע שמכבים את האש - אפשר לאכול אותה כמו דייסה סמיכה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)198133
חלבונים (גרם)2.37 1.59
פחמימות (גרם)3020
מתוכן סוכרים (גרם)8.88 5.95
שומנים (גרם)8.22 5.51
מתוכם שומן רווי (גרם)3.57 2.39
נתרן (מ"ג)390.12261.48
סיבים תזונתיים (גרם)0.6 0.4
מים (גרם)102.1468.46
ויטמין B (מ"ג)0.270.18
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.450.3
ויטמין C (מ"ג)0.480.32
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.530.35
סידן (מ"ג)11.177.48
ברזל (מ"ג)0.270.18
מגנזיום (מ"ג)6.264.2
זרחן (מ"ג)17.2511.56
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)111.9775.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 20% 5.8% 72.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.