דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פפנאש רומנית אורגינל
פפנאש רומנית אורגינל
פפנאש רומנית אורגינל
פפנאש מקורית מרומניה

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה או מערבל לשים את המצרכים היבשים.
  • 2 להוסיף את הביצה, החלב והגבינה, ולערבב כ- 2 דקות.
  • 3 להניח בצד להתפחה כשעה.
  • 4 לשטח מעט את הבצק לעובי של 2 ס"מ.
  • 5 ליצור צורת דונאטס ואת העיגול הקטן לשמור.
  • 5 להתפיח עוד כחצי שעה.
  • 6 לחמם שמן במחבת ולטגן את הסופגניות בשמן עמוק (לא לשכוח לטגן גם את הכדורים הקטנים של הבצק, אותם לשים על פתח הדונאטס בהגשה ומעל את הריבה והשמנת...).
  • 7 להגשה: לערבב את השמנת החמוצה עם סוכר הוניל. להגיש מעל עם קונפיטורת דובדבנים (עדיף כמובן להגיש חם).
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון (חצי כוס). יש לטגן בשמן עמוק. הערך התזונתי לא כולל את גבינת האורדה. הערך התזונתי של הקמח עלול להיות מוטעה, שכן במתכון זה השימוש הוא בכוס חד פעמית. כך זה ברומניה - בכל מסעדה זו אחת המנות המככבות כמנה אחרונה. המיוחד הוא שבתוך הבצק יש גבינה וכשאוכלים מרגישים את הגבינה. היא סופגניה רכה ונימוחה ולא מתוקה. בגלל שאין כרגע דובדבנים טריים, אפשר להגיש עם קונפיטורת דובדבנים משובחת. אני קניתי את הקונפיטורה פרי ללא סוכר, והיא טובה כי היא כמו רוטב, וגם פחות מתוקה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)336340
חלבונים (גרם)5.82 5.89
פחמימות (גרם)4243
מתוכן סוכרים (גרם)9.6 9.72
שומנים (גרם)15.91 16.11
מתוכם שומן רווי (גרם)1.44 1.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.65 34.07
נתרן (מ"ג)121.78123.32
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 0.38
מים (גרם)8.118.21
ויטמין A (מק"ג)14.0714.25
ויטמין B (מ"ג)0.240.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.674.73
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.08
ויטמין C (מ"ג)3.063.1
ויטמין D (מק"ג)0.170.18
ויטמין E (מ"ג)0.090.1
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)21.6321.9
ברזל (מ"ג)0.170.17
מגנזיום (מ"ג)1.521.54
זרחן (מ"ג)17.317.52
אבץ (מ"ג)0.120.12
אשלגן (מ"ג)16.616.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.290.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 24.7% 9% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה