דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פפנאש רומנית אורגינל
פפנאש מקורית מרומניה
  • 1 בקערה או מערבל לשים את המצרכים היבשים.
  • 2 להוסיף את הביצה, החלב והגבינה, ולערבב כ- 2 דקות.
  • 3 להניח בצד להתפחה כשעה.
  • 4 לשטח מעט את הבצק לעובי של 2 ס"מ.
  • 5 ליצור צורת דונאטס ואת העיגול הקטן לשמור.
  • 5 להתפיח עוד כחצי שעה.
  • 6 לחמם שמן במחבת ולטגן את הסופגניות בשמן עמוק (לא לשכוח לטגן גם את הכדורים הקטנים של הבצק, אותם לשים על פתח הדונאטס בהגשה ומעל את הריבה והשמנת...).
  • 7 להגשה: לערבב את השמנת החמוצה עם סוכר הוניל. להגיש מעל עם קונפיטורת דובדבנים (עדיף כמובן להגיש חם).
  • 8 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון (חצי כוס). יש לטגן בשמן עמוק. הערך התזונתי לא כולל את גבינת האורדה. הערך התזונתי של הקמח עלול להיות מוטעה, שכן במתכון זה השימוש הוא בכוס חד פעמית. כך זה ברומניה - בכל מסעדה זו אחת המנות המככבות כמנה אחרונה. המיוחד הוא שבתוך הבצק יש גבינה וכשאוכלים מרגישים את הגבינה. היא סופגניה רכה ונימוחה ולא מתוקה. בגלל שאין כרגע דובדבנים טריים, אפשר להגיש עם קונפיטורת דובדבנים משובחת. אני קניתי את הקונפיטורה פרי ללא סוכר, והיא טובה כי היא כמו רוטב, וגם פחות מתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 24.7% 9% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב