דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 329 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שום - 5 שיניים
    קצוצות
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
    זרעים שלמים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • אורז בסמטי מלא - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
    מושרות בקערת מים לשעתיים
  • גרגירי חומוס מבושלים - מוקפא -  כוסות - סה"כ (228 גרם)
    מבושלים ומסוננים
  • עדשים ירוקות - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    מבושלות ומסוננות
  • גזר - 3 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (714 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות גדולות
  • עגבנייה - יחידה בינונית (172 גרם)
    חתוכה לקוביות גדולות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    פטריות שמפיניון לבנות חצויות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    ענפי סלרי שלמים
  • פטרוזיליה - 2 גבעולים בינויים - סה"כ (20 גרם)
    עלים בלבד - קצוצים
  • שמיר - 2 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    עלים בלבד - קצוצים
  • כמון - כף גדושה (10 גרם)
    טחון
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חמין אורז טבעוני ללא גלוטן
חמין אורז עם הרבה ירקות לטבעוניים
  • 1 מטגנים את הבצל, השום וזרעי הכמון בשמן הזית כ- 10 דקות עד להתרככות תוך כדי ערבוב.
  • 2 מעבירים לסיר המיועד לתנור.
  • 3 מוסיפים לסיר את כל המרכיבים, ומכסים במים רותחים (עד לגובה המרכיבים).
  • 4 מניחים את הסיר בתנור ואופים ב- 200 מעלות טורבו.
  • 5 מערבבים ומכסים את הסיר אחרי חצי שעה.
  • 6 ממשיכים לאפות ואחרי שעה מורידים את הכיסוי, מערבבים שוב וממשיכים לאפות ללא הכיסוי עד שנגמרים המים (אצלי מספיקה שעה אפייה, אבל זה תלוי גם בתנור, בגודל הסיר, בכמות המרכיבים ובמים).
  • 7 מגישים ואוכלים חם, טעים גם קר!
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. העדשים וגרגירי החומוס מגיעים מבושלים חלקית כבר בשקית (מוקפאים) - יש להכין אותם לפי הוראות ההכנה על האריזות (להביא לרתיחה ולסנן). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.9% 5.7% 13.4% 67%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב